Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II; een hele mond vol he?! Wat het is? Een serum voor je gezicht. Een nachtserum. Waarom? Omdat je huid zich herstelt tijdens je slaap. En sinds ik eind vorig jaar veertig ben geworden kan mijn ‘rijpere’ huid wel wat extra hulp gebruiken. Wil je weten wat het is? Lees dan mijn review.

Voor het gemak kort ik die lange naam af tot “ANR”. ANR bestaat al 30 jaar en is voor veel vrouwen (en mannen?) een constante in hun huidverzorging. Per jaar schijnen er 4,7 miljoen flesjes van te worden verkocht. Een goed product, dat sinds een jaartje is vernieuwd, vandaar de II (2) achter de naam.

esteelauder_ANR

Kenners hebben goed moeten kijken waarin ANR versie II nu precies verschilt van ANR versie I. Het komt erop neer dat de concentraties van de bestaande stoffen een beetje zijn gewijzigd. Daarnaast zijn er stoffen toegevoegd:

  • Arabidopsis Thalianaextract : een extract dat in een verbinding met o.a. lechtine en water het DNA repareert, huidveroudering als gevolg van blootstelling aan uv-straling probeert te reduceren én collageenproductie wil stimuleren.
  • Tripeptide-32: ook wel Chronolux genoemd, dat invloed zouden moeten kunnen uitoefenen op eiwitten op de opperhuid die betrokken zijn bij het celvernieuwingsritme.
  • Lactobacillus Ferment: verkregen uit fermentatie van lactobacillen bacteriën, handelsnaam ook wel Adasomes genoemd. Het is een DNA reparatie enzym.
    Bron

Estée Lauder claimt: “Repairs the appearance of past damage, addresses damaging effects before they become permanent, visible improvement in the signs of aging-specifically lines, uneven skintone and immediate hydration, neutralizes up to 90% of environmentally generated free radicals, increases skin’s levels of moisturization, soothes daily irritation“.

esteelauder_ANR_achterkant

Ingrediëntenlijst

Water, Bifida Ferment Lysate, Methyl Gluceth-20, PEG-75, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Butylene Glycol, Propanediol, Cola Acuminata (Kola) Seed Extract, Hydrolyzed Algin, Pantethine, Caffeine, Lecithin, Tripeptide-32, Ethylhexylglycerin,Sodium RNA, Bisabolol, Glycereth-26, Squalane, Sodium Hyaluronate, Oleth-3 Phosphate, Caprylyl Glycol, Lactobacillus Ferment, Oleth-3, Oleth-5, Anthemis Nobilis (Chamomile), Yeast Extract, Choleth-24, Hydrogenated Lecithin, Ceteth-24, Tocopheryl Acetate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Mexylene Glycol, Carbonmer, Triethanolamine, Trisodium EDTA, BHT, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Red 4, Yellow 5.

Mijn mening

Ik heb Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II van mijn vriend gekregen voor Kerst, dus ik gebruik het nu ruim 2 maanden. Bij veel van dit soort luxe producten zet ik mijn vraagtekens bij de effectiviteit, maar ANR heeft zijn waarde bewezen.

Ik gebruik (volgens de gebruiksaanwijzing) 5 druppels per keer, uiteraard na het reinigen van mijn gezicht. Ik masseer het serum met mijn vingertoppen in de huid. Het trekt ontzettend snel in, mijn huid slurpt het echt op. Ik kan ook meteen daarna mijn nachtcrème aanbrengen.

esteelauder_hand

Merk ik verschil? Ja! Mijn huid ziet er beter uit en voelt stukken beter. Ik merk ook dat mijn gezicht er ’s ochtends niet zo ‘verkreukeld’ uitziet als ik wakker word. Helaas doet ’t niet veel tegen de roodheid in mijn gezicht, maar je kunt niet alles hebben hé!?

Kortom: Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II is een topper. Een flesje van 30 ml kost ongeveer € 70,-. Ok, dat is een erg stevige prijs, maar ik vind het het geld zeker waard. En je doet heel lang met zo’n flesje.

Gebruik jij dit serum ook, of heb je ’t wel eens geprobeerd?

ondertekening

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Frank. Thanks!