Ik heb in mijn gezicht best wel veel last van roodheid. Vooral op mijn wangen en een beetje op mijn voorhoofd. Qua foundation ga ik meestal voor medium dekking, omdat ik het cake-effect niet mooi vind. Dat heeft wel als gevolg dat de roodheden vaak door de foundation heen piepen en dat vind ik niet mooi.

groeneprimers_header

Nu heb je tegenwoordig primers die je onder je foundation kunt gebruiken, zodat de foundation beter blijft zitten. Een van de bekendste bekendste merken qua primers is Smashbox. Een merk dat sinds begin dit jaar ook weer in Nederland, bij Douglas te koop is. Prijzige primers, dat wel. Dus toen budgetmerk Catrice ook met zo’n groene primer op de markt kwam was ik nieuwsgierig en besloot ik ze te vergelijken. Benieuwd naar mijn mening?

Smashbox Photo Finish Foundation Primer Color Correcting Adjust

groeneprimers_smashboxtube

Deze kocht ik dus bij Douglas voor € 32,-. Veel geld, maar dit soort producten gaan wel heel lang mee. Er zitten veel siliconen in, iets dat normaal is bij primers. De substantie voelt ontzettend zacht aan als je ’t op je gezicht smeert en het smeer makkelijk uit.

Maar eenmaal uitgesmeerd zie je er ook niks meer van. Op zich geen verkeerde eigenschap voor een primer, maar het haalt de roodheid in mijn gezicht totaal niet weg.

Catrice Prime And Fine Anti-Red Base

Groeneprimers_catricetube

De primer van Catrice kocht ik bij Kruidvat voor € 4,49. Een pak goedkoper dan die van Smashbox! Zou deze dan beter werken? Je weet maar nooit ten slotte. De substantie is wat dikker dan de primer van Smashbox en heeft een fel mintgroen kleurtje. Maar wat schittert daar zo?! Er zitten vrij grote glitters in! Heel vreemd.. Zou je die blijven zien door je foundation heen? Glitters zijn moeilijk te vangen op camera 🙁

Ik nam de proef op de som.

groeneprimers_naturel

Dit is mijn ‘blotebillengezicht’. Je ziet dus roodheid op mijn wangen en voorhoofd.

groeneprimers_glitters

Hier heb ik de primers gesmeerd. Links Catrice, rechts Smashbox. Zie je die witte puntjes links? Dat zijn die glitters! Rechts zie je eigenlijk niks he?

groeneprimers_catrice

Zo zie je ’t effect van de Catrice Anti-Red Primer beter. Zie je dat je ’t groene ook goed blijft zien? Je krijgt het niet weggesmeerd. Op zich meer effect dan de primer van Smashbox, maar is het ook een goed effect?

groeneprimers_smashbox

Hier weer de Smashbox kant. Ik zie twee lichte, groene vlekken, maar die komen volgens mij door de lichtinval. Ik zie helemaal niks van deze primer.

groeneprimers_foundation

Op deze foto heb ik ook foundation aangebracht. Je ziet nog steeds een beetje roodheid doorschijnen.

groeneprimers_resultaatEn dit is full face met de rest van mijn make-up, inclusief blush. Door de rest van mijn (verse) make-up vallen de ongewenste roodheden niet op. Doordat ik overdag vaak aan mijn gezicht zit te frunniken raak ik de foundation ook deels weer kwijt. Of door handelingen als je neus snuiten.

Conclusie

De Smashbox primer zorgt er niet voor dat mijn foundation langer blijft zitten. Ik denk dat deze primer mijn gezicht te glad maakt, in plaats van wat stroever. Nee, dit product werkt niet voor mijn huid.

De Catrice is niet beter. De kleur blijft te opvallend groen op je huid zitten. En op een gegeven moment zie je ook af en toe een glitter oplichten.

Beide primers doen, voor mijn huid, dus niet waarvoor ze bedoeld zijn. Ze zorgen er niet voor dat de roodheid minder zichtbaar wordt en ze zorgen er ook niet voor dat de foundation langer blijft zitten.

Twijfel je of deze producten nu moet proberen, lees dan ook eerst reviews van andere bloggers. Voor de prijs van de Catrice primer kun je ‘m nog eens uitproberen. Met de prijs van de Smashbox primer ligt dat toch anders. Anyhow, vorm je eigen mening!

  • Smashbox Photo Finish Foundation Primer Color Correcting Adjust: verkrijgbaar bij Douglas voor € 32,00.
  • Catrice Prime And Fine Anti-Red Base: verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister en DM voor  € 4,49.

Heb jij deze of dit soort primers al eens geprobeerd? Weet je er een die wel werkt (voor jou)? Please let me know!

ondertekening