Glitternagellak, de meeste vrouwen hebben er een haat-liefde verhouding mee. Het ziet er erg leuk uit, maar het verwijderen van glitternagellak is een hele klus omdat het er meestal moeilijk afgaat. Persoonlijk vind ik de glitters ook altijd erg ruw aanvoelen, ik heb liever gladde nagels. Hetzelfde geldt wat mij betreft voor liquid sand  en andere textuurlakjes die vorig jaar trend werden.

zonder topcoat

Essence base coat en 1 laagje Oyster & Champagne

O.P.I. peel off base coat

O.P.I. heeft een nieuw product genaamd “Glitter Off Peel-able Base Coat” uitgebracht dat goed zou moeten werken als ondergrond voor glitternagellak. Eerst die base coat aanbrengen, dan de glitternagellak. Ben je de glitters moe, dan peuter je gewoon aan de base coat en trek je alles in één keer eraf. Da’s de theorie, ik heb het spul zelf nog niet uitgeprobeerd.

Het concept “peel off base coat” zette me aan het denken. Want dat heb ik zelf al in huis, met de Essence gel nails at home kit! Deze heb ik eerder al gereviewd.

Essence gel nails at home

Dat heb ik dus getest. Ik heb laatst een nieuwe glitternagellak van Catrice gekocht. De kleur Oyster & Champagne uit de Crushed Crystals lijn. Roze met gouden glitters. Best subtiel en mooi op blanke nagels.

glitternagels

Ik bracht dus eerst de peel off base coat aan en stopte mijn nagels onder de LED-lamp om de base coat uit te harden. Daarna een laagje Oyster & Champagne en dat goed laten dragen. Als laatste laag de transparante top coat over de glitters heen en weer uit laten harden onder de lamp.

Resultaat: mooi, GLADDE glitternagels! Wat een lekker gevoel 🙂

Gelglitternagellak verwijderen

Toen ik de gel-glittercombo na een paar dagen weer moe was heb ik de laagjes makkelijk van mijn nagels kunnen trekken.

stukjeafgescheurd

Op mijn pink heb ik de lak losgetrokken.

stukjes

Zo kom ’t eraf.

pinkweerschoon

Nagels zien erg droog uit als je de lak er net hebt afgetrokken…

metlemonyflutter

… maar dat heeft een likje Lemony Flutter van Lush zo weer verholpen.

Als je de Essence gel nails at home kit in huis hebt, hoef je dus geen nieuwe peel off base coat aan te schaffen! Heb je nog geen kit, google dan naar reviews van de O.P.I. peel off base coat en check de ervaringen van andere bloggers.

Draag jij wel eens glitternagellak?

ondertekening

 

P.S. vind je dit een handig artikel? Volg me dan via Bloglovin’.

♥ Facebook
♥ Twitter
♥ Instagram
♥ Pinterest