Het fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Daarvoor maakte ik foto’s met een systeemcamera, op de automatische stand 😉

Sinds ik de workshop Fotografie voor Bloggers van Patty en Kevin heb gedaan ben ik me meer gaan verdiepen in het fotograferen. En het is leuk! Ik fotografeer nu (bijna) alleen nog maar op de handmatige stand en ik regel de witbalans, sluitertijd en diafragma zelf.

Voor mijn blog maak ik veel productfoto’s en die producten heb ik dan het liefst scherp in beeld, met een wazige achtergrond. Sowieso vind ik detailfoto’s het leukst om te maken én te kijken. Vakantiefoto’s van bijvoorbeeld landschappen hebben me nooit zo geboeid, zeker als er ook nog geen mensen op staan.

Anyway, allerlei redenen om een 50mm lens aan te schaffen! Deze lens geeft je de mogelijkheid om met een groot diafragma te fotograferen. Dat betekent dat je heel kort bij je object kunt komen en daar de focus op kunt leggen. De omgeving is dat wazig. Just the way i like it!

De lens kwam afgelopen zaterdag met de post binnen en natuurlijk was het weer toen niet al te best. Ik heb toch een hoop foto’s gemaakt en van iedere minuut zon heb ik gebruik gemaakt. Hier komen een paar voorbeelden!

luna1
luna2
hemamirror
kaarsjes
Saartje2
Saartje1
tulpen blauwdruifje
rozebloem2
rozebloem1
Ik kocht deze lens van Canon bij Mediamarkt.

Wat vind je van mijn foto’s? Gebruik jij ook een lens als deze?

ondertekening

♥ Bloglovin’
♥ Facebook
♥ Twitter
♥ Instagram
♥ Pinterest