Ik heb jullie in december vorig jaar laten zien dat mijn vriend mij voor mijn verjaardag een Clarisonic Mia 2 had gegeven. De review hiervan hadden jullie nog steeds te goed, dus hier komt ‘ie!

Wat is het?

De Clarisonic Mia 2 is een elektrische reinigingsborstel voor het gezicht. Hij maakt gebruik van de sonische methode:

De Sonische Methode van Clarisonic verenigt enerzijds producten die op de oppervlakte van de huid inwerken en anderzijds een technologie die de huid binnendringt. Zo transformeert deze methode de textuur van de huid, vermindert ze het verschijnen van wijde poriën, huidplooien en rimpels, en draagt ze bij tot een zachtere en stralende huidskleur. In tegenstelling tot ronddraaiende apparaten, werkt onze gepatenteerde Sonic-technologie met de natuurlijke elasticiteit van de huid. Onze apparaten oscilleren aan een sonische frequentie die meer dan 300 bewegingen per seconde uitvoert. De hieruit resulterende actie, die bekomen wordt tussen de buitenste en de binnenste borstels, maakt vuil en vet vrij, verwijdert diepgelegen onzuiverheden uit de poriën en bereidt de huid voor om topische behandelingen beter te absorberen.

Hoe gebruik ik de Clarisonic?

Je kunt de Clarisonic twee keer per dag gebruiken, maar ik gebruik ‘m in principe alleen ’s avonds. Als ik ’s avonds mijn huid uitgebreid heb gereinigd vind ik een facewash en water ’s morgens genoeg. Reinig ik ’s avonds niet uitgebreid, bijvoorbeeld als ik heel moe ben of geen zin heb, dan doe ik dat wel ’s morgens. Het fijne is dat je niet echt veel tijd kwijt bent, in een minuut reinig je je hele gezicht hiermee. Oogmake-up verwijder ik vooraf handmatig met een apart reiniger.  Na het reinigen met de Clarisonic spoel ik mijn gezicht schoon met een natte washand en droog ik het met een handdoek. Daarna breng ik een paar druppels Estee Lauder ANR 2 aan en daarna nog een nachtcrème.

Met de Clarisonic gebruik ik als reinigingsmiddel Purity Made Simple van Philosophy, een facewash van Hema, of een reinigingsmelk van Oriflame.

In dit filmpje laat ik zien hoe ik mijn Clarisonic gebruik:

Mijn mening

Ik had natuurlijk van te voren al heel veel reviews gelezen en bekeken, dus ik was wel al overtuigd van de werking van deze borstel. De praktijk heeft dan ook niet teleurgesteld. Het is een superfijn apparaatje dat je huid snel en grondig reinigt. Mijn huid voelt fijn en schoon aan. De conditie van mijn huid is volgens mij ook verbeterd. Ik ben er heel blij mee!

Prijs

Ok, met een prijs van € 149,- is dit geen goedkope uitgave, maar ik vind deze borstel het geld wel waard. De borsteltjes moet je ook regelmatig vervangen. Ik ben nu net een week aan mijn tweede borsteltje begonnen, de eerste heb ik dus 4 maanden gebruikt. Losse borstels kosten € 25,-.

Accuduur

De accuduur vind ik prima. Ik doe er zo’n 3 á 4 weken mee tot ik ‘m weer opnieuw moet opladen. De Clarisonic geeft ook signaaltjes af dat hij begint leeg te raken, dus je krijgt voldoende waarschuwing dat je ‘m moet gaan opladen.

Gebruik jij een Clarisonic of een andere elektrische gezichtsborstel?

ondertekening

P.S. vind je dit een informatief artikel? Volg me dan via Bloglovin’.

♥ Facebook
♥ Twitter
♥ Instagram
♥ Pinterest