Na de lang-houdbare-nagellak-door-LED-licht-hype (gellak) is er nu weer iets nieuws. CND Vinylux: nagellak die 7 dagen moet houden, zónder gebruik van LED- of UV-licht. Benieuwd of ik het fijne nagellak vind?
vinylux_1

De weekly colorpolish met ingebouwde basecoat en een weekly topcoat zorgen samen voor een week lang perfecte nagels. Door blootstelling aan natuurlijk licht versterkt de weekly topcoat dankzij de Pro-Light technologie, en blijft dus langer zitten.

Ik heb dit setje gekregen van mijn neef. Hij is kapper en komt regelmatig bij groothandels waar ze dit soort artikelen verkopen. Hij belde me toen hij bij de groothandel was en ik was meteen geïnteresseerd. Ik bedoel, nagellak die een week blijft zitten moet ik uitproberen. Toch?! Ik moest snel een kleurtje uitkiezen en dat is deze lichtroze geworden.

vinylux_3

Aanbrengen

Je hoeft geen basecoat te gebruiken. Lak eerst 2 dunne laagjes Weekly Polish en werk het geheel af met een laagje Weekly Top Coat. Na de topcoat zijn je nagels binnen 8,5 minuut droog. Bij gewone nagellak duurt dat vaak zo’n 15 tot 20 minuten.

Op de site van CND Vinylux staat dat je eerst je nagels moet schoonmaken met hun ScrubFresh; hiermee ontvet je de nagel en onttrek je tijdelijk het vocht uit je nagels ‘voor een sublieme hechting van nagellak’. Ik heb die echter niet gebruikt, maar heb gewoon mijn handen gewassen voor ik begon.

Structuur

Aan de structuur van deze nagellak moest ik wel even wennen. De eerste laag is erg streperig en ik kreeg het moeilijk netjes gelakt.

1laagje

Eén laagje aangebracht.

Met de tweede laag kwam dat qua dekking helemaal goed. Qua netheid verdiende het echter niet de schoonheidsprijs haha. Daarna de topcoat erover en 8,5 minuut wachten.

Drogen

Ik heb niet met een stopwatch in de hand gezeten, maar kan ik heb toch de indruk dat het snel en goed heeft gedroogd. De Engelsen zeggen: “The proof of the pudding is in the eating”. Ik lak mijn nagels vaak ’s avonds als ik voor de tv zit en dan is “the proof” voor mij hoe het er ’s morgens uitziet. Geen relief van het katoen van het dekbedovertrek in de nagellak zichtbaar? Dan heeft het goed gedroogd. En dat had het dus.

Het resultaat.

Het resultaat.

Houdbaarheid

Ik heb deze nagellak nu drie keer gebruikt en het lakken lukt me iedere keer weer een beetje netter/beter. Qua houdbaarheid heb ik nog geen 7 dagen gehaald, maar wel 5. Zonder al te lelijke chips. Misschien moet ik toch die ScrubFresh eens erbij halen, dat zal de kwaliteit wel verbeteren denk ik.

Kleuren

Deze CND Vinylux wordt in maar liefst 71 kleuren verkocht. 3 transparante, 6 semi-transparante en 62 dekkende kleuren. Ik heb Cake Pop (#135), een dekkende, lichtroze, koele kleur.

Verwijderen

Volgens de website kun je de CND Vinylux nagellak het beste verwijderen met hun eigen remover. Ik heb het removerpotje van Bourjois gebruikt en dat werkte ook prima.

Prijs

  • Weekly colorpolish: € 14,95 (15 ml)
  • Weekly topcoat: € 14,95 (15 ml)
  • ScrubFresh € 7,95 (59 ml) (om je nagels mee te ontvetten)
  • Nourishing Remover € 16,95 (236 ml)

Waar te koop?

Je kunt deze nagellak online bestellen bij Vinylux.nl. Wil je de kleuren liever ‘live’ uitkiezen, dan kun je via de Dealer Locator een salon bij jou in de buurt vinden.

Ben ik tevreden?

Ja. Je moet wel met de structuur van de lak leren werken. Als je over goede nagellak-vaardigheden beschikt lukt dat snel. (Bij iets minder snel :-)) Ik heb nog geen 7 dagen houdbaarheid hiermee gehaald, maar 5 vind ik ook al een hele prestatie. Bij normale nagellak mag ik blij zijn als het 2 tot 3 dagen goed blijft zitten.

Ken jij deze CND Vinylux al?

ondertekening