Een tijd geleden zag ik op Facebook foto’s van Sittard langskomen. De foto’s waren van Libor Bednarik; hij is bezig met het project ‘Sittard 365’. Hij maakt een jaar lang iedere dag een foto van mooie plekjes in Sittard. Ik ben helemaal weg van zijn werk! Jij misschien ook? Kijk dan verder.

Sittard is een stadje in het midden van Limburg en ik woon daar zelf nu al zo’n 10 jaar met plezier. Libor komt uit Tsjechië, maar is via allerlei omzwervingen, samen met zijn Nederlandse vriendin (die hij in Nieuw-Zeeland heeft leren kennen) in Sittard terecht gekomen. Hij is fotograaf, time lapse cinematograaf, filmmaker en web designer. Met zijn project wil hij zijn eigen leven vastleggen, maar ook laten zien hoe mooi Sittard is. Hij heeft nu over de 200 foto’s gemaakt, dus het project is al dik over de helft. Genoeg gebabbeld, ik laat je nu eerst mijn favoriete foto’s zien!

Libor maakt zijn foto’s vaak tijdens het ‘gouden uur’ bij zonsopgang of zonsondergang en hij bewerkt ze met Lightroom en/of Photoshop. Ik vind de kleuren en de effecten ontzettend mooi en ik vond dat ik deze mooie foto’s met jullie moest delen.

Als je zijn Facebookpagina een ‘Like’ geeft verschijnt er iedere dag een nieuwe foto op je tijdlijn. Alle foto’s zijn ook te zien op de site http://sittard365.com/. Je vindt daar ook informatie  over het materiaal dat hij gebruikt en je kunt zelfs foto’s op canvas laten drukken! Misschien dat ik dat ook nog eens ga doen.

Dus, heeft Sittard al een speciaal plekje in je hart, of wil je deze mooie stad beter leren kennen, bekijk dan zeker de prachtige foto’s van deze Tsjechische fotograaf.

Kende jij het project Sittard 365 al?

 

ondertekening

P.S. vind je dit een interessant artikel? Volg me dan via Bloglovin’.

♥ Facebook
♥ Twitter
♥ Instagram
♥ Pinterest