Fitness. Ook ik ben besmet met het “fit-virus”. En ik niet alleen, mijn vriend ook. Want we doen samen aan fitness. Of nauwkeuriger gezegd, aan krachttraining. En dat gaat goed! Benieuwd naar het hoe en waarom? Lees dan verder…

Voorgeschiedenis

Vorig jaar had ik een sportactiviteit gevonden die ik LEUK vond, namelijk Bokwa. Ik heb al eens eerder over Bokwa geschreven. Maar de dansschool die de lessen verzorgde ging verhuizen, naar een dorp dat net iets te ver weg ligt. Met lessen op een tijdstip dat voor mij niet handig is. Het gaan sporten moet voor mij namelijk niet te lastig zijn. Niet te vroeg, niet te laat, niet te ver weg. Dus geen Bokwa meer. Vind ik nog steeds jammer. Maar goed, de weken werden maanden en nog steeds (of weer) deed ik niks aan sport. Terwijl ik dat wel ‘moet’. Want ik ben best lui én ik hou van lekker eten en van chipjes en frietjes. Geen goeie combi als je ook de weegschaal en je garderobe te vriend wil houden. Dus er moest weer iets gebeuren.

fitness_header

F in zijn ‘jonge jaren’

Mijn vriend heeft altijd veel gesport voordat hij mij leerde kennen. Wielrennen, skaten en fitness (voor zover ik weet). Hij was ook al een hele tijd aan het roepen dat hij weer iets wilde gaan doen. Maar er kwam maar niks van. Tot vriend J, die al tijden fanatiek aan fitness deed, een nieuwe sportschool zocht. “Zullen we samen naar mijn oude sportschool gaan?”, zei F tegen J.

Bron: http://weheartit.com/LottaBekkeheien
Bron

Samen sporten?

Zo gezegd zo gedaan. F en J gingen samen naar Haefland Sport. F kwam heel enthousiast terug. “Het was heerlijk”, zei hij. “Maar eigenlijk moeten we dit samen gaan doen!”. Ik dacht “Say whut? Ik vind fitness niet leuk.”

/enter passive agressive mode F: “Ja, want J gaat zeker 4 keer week, meteen na het werk. Als ik dat ook ga doen, moet jij mee. Want anders hebben we een probleem qua avondeten, da’s niet handig. Jij wil toch ook weer iets gaan doen?” Ik (in gedachten): “Ja, maar dat wil ik doen als ik het zelf wil!” Ik (hardop): “4x per week, dat redden wij toch nooit! Dat past niet in ons werkschema.” Maar al snel gaf ik toe, want ik moest (en wilde!) echt weer iets gaan doen. En misschien zou meteen na het werk sporten wel veel handiger zijn dan om 19:30 uur. /end of passive agressive mode

Bron: http://weheartit.com/niyuno
Bron

Samen sporten!

Dus nu gaan we 1x in het weekend en zo’n 3x door de week naar de sportschool. Doordeweeks rond 17:00 uur. Doen we krachttraining en een beetje cardio, met een app op de telefoon om onze resultaten te noteren. Online zijn er heel veel programma’s te vinden, F zoekt dat allemaal uit op bodybuilding.com. We volgen we het programma van Jamie Easton. Al zo’n 8 weken, ik sta er zelf versteld van.

Krachttraining

Krachttraining is leuk. We doen heel doelgericht onze oefeningen met squat-rekken, dumbells, barbells en allerlei andere attributen. We drinken shakes, ervoor, erna en ’s avonds een proteïneshake. Hierdoor blijft spierpijn binnen de perken (behalve als de benen op het programma staan ☺). Ik voel me er lekker bij! Ik heb meer energie en ik voel me fitter. Door een betere bloeddoorstroming ziet mijn huid er ook beter uit. Ik val nog niet echt af (D 3 kilo versus F 9 kilo), maar ik krijg meer spiermassa. Centimeters gaan er wel af, ik zie mijn lijf langzaam veranderen.

Bron: http://weheartit.com/xTaleasOldasTimex

Bron

Fitness: this is how we do it!

Dit is dus wat nu voor mij werkt. Krachttraining. Het schijnt steeds hipper te worden bij de dames? Ik kan het alleen maar beamen. Nee, je komt er niet uit te zien als Arnold Schwarzenegger. Je lijf wordt wel meer gestroomlijnd en strakker en een beetje spierdefinitie vind ik wel mooi. En dat sporten meteen na het werk is superfijn.

Als jullie het een interessant onderwerp vinden zal ik nog meer over fitness en krachttraining schrijven. Bijvoorbeeld over wat voor oefeningen we doen, waar we de nodige informatie vandaan halen, wat ik voor sportkleding draag, wat we eten en hoe onze eetgewoonten zijn veranderd. Laat een berichtje achter als je dat leuke onderwerpen zou vinden.

Doe jij aan fitness of misschien zelfs ook aan krachttraining?

ondertekening

 

P.S. vind je dit een interessant onderwerp? Volg me dan via Bloglovin’.

♥ Facebook   ♥ Twitter   ♥ Instagram   ♥ Pinterest