Geïnspireerd door recepten op andere blogs maakt ik laatst voor het eerst quesedillas. Dit recept is eigenlijk zo eenvoudig dat het eigenlijk geen recept te noemen is. Het zijn twee tortilla’s met vulling ertussen, met flink veel geraspte kaas. Voor de vulling kun je van alles gebruiken zoals kidneybonen, prei, tomaten, gehakt, kip, ui, mais, paprika, courgette. Varieer en gebruik wat jij lekker vindt.

De ingrediënten.

De ingrediënten.

Eén quesedilla (dus twee tortilla’s met vulling) vind ik net te weinig, terwijl twee per persoon weer net iets te veel zijn voor ons. Je kunt er ook twee maken en er nog een salade bij serveren. Wat jij wil! 😉

Natuurlijk was ik weer een ingrediënt vergeten te fotograferen: de Taco-kruiden!

Natuurlijk was ik weer een ingrediënt vergeten te fotograferen: de Taco-kruiden!

Benodigdheden

Voor twee personen gebruik ik:

  • tortillas, 2 tot 4 per persoon
  • 500 gram gehakt (kipfilet kan ook, klein gesneden)
  • een ui, klein gesneden
  • een rode paprika, klein gesneden
  • een klein blikje maïs
  • een stuk courgette, klein gesneden
  • een of twee eetlepels tacokruiden
  • geraspte kaas (neem 2 zakjes, het is lekker als je ruim met de kaas kan strooien)

Bereiding

Snijd alle ingrediënten klein, anders wordt de laag vulling te dik. Braadt het gehakt aan en voeg daarna de rest van de ingrediënten toen. Voeg de tacokruiden toe, met eventueel een beetje water. Ik bereid de vulling altijd in de wokpan.

De gesneden groenten.

De gesneden groenten.

De gehakt-groentemix.

De gehakt-groentemix.

Zet een koekenpan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in.

Als de olie heet is moet je redelijk snel gaan handelen:

  1. leg een tortilla in de pan;
  2. strooi geraspte kaas over de tortilla. Verdeel de kaas goed en blijf een paar centimeter weg bij de rand;
  3. schep zo’n 2 eetlepels van het gehaktmengsel over de kaas. Verdeel dat goed en blijf een paar centimeter weg bij de rand;
  4. strooi weer een laagje kaas;
  5. leg een tortilla bovenop;
  6. duw alles een beetje aan met een spatel, de kaas moet gaan smelten en de tortilla’s worden knapperig. Zet het vuur eventueel een beetje lager. Dit moet je zelf een beetje uitproberen;
  7. als de kaas aan de onderkant goed is aan het smelten draai je de quesedilla om en laat je de kaas aan de andere kant ook nog even smelten;
  8. de tortilla’s moeten een beetje knapperig worden, maar niet verbranden.

 

Hevel de quesedilla over naar een bord en snijdt hem in puntjes. Tadaa, klaar is je quesedilla!  Herhaal de stappen voor de volgende quesedilla. Giet eventueel opnieuw een beetje olie in de pan.

Als je (grote) oven hebt kun je de quesedilla’s ook nog in een overschaal leggen en de kaas onder de grill laten smelten. Ik heb helaas maar een kleine combimagnetron.

Door de kaas en het gehakt is dit niet het gezondste recept, maar het is wel lekker en ook snel klaar te maken.

Smakelijk eten!

P.S. Ik zou het leuk vinden als je een foto op Facebook of Instagram plaatst van jouw creatie! Tag me dan @debbieschrijft of gebruik #debbieschrijft.

ondertekening

P.S. wil je meer weten over mij? Volg me dan via Instagram.

♥ Bloglovin’
♥ Facebook
♥ Twitter
♥ Pinterest