Via Facebook zag ik dat het consumentenprogramma Radar aandacht had besteed aan de vraag: “Is reizen minder bijzonder of juist veel prettiger door moderne technologie (internet, mobiele apps)?”. Nieuwsgierig naar mijn standpunt?

Is reizen avontuurlijker en meer romantisch als je je weg moet vinden met een papieren reisgids? Of vind je handiger om met je smartphone te kunnen zien waar je binnen 3 blokken lekker Italiaans kunt eten in New York?

E-reader

Persoonlijk vind ik technische snufjes als een e-reader erg handig. Een e-reader bespaart gewoon enorm veel ruimte. Ik lees vaak 3 boeken tijdens een vakantie en dat scheelt wel in bagage dan. Vooral als je gaat vliegen en de kilo’s sowieso zorgvuldig moeten worden afgewogen. Bovendien kun je jezelf met een e-reader veel meer keus geven in welk boek je gaat lezen. Zoals ik al eerder in een review schreef, vind ik een e-reader erg fijn.

koboleesvenster

Reisgids

Gebruik jij een reisgids? Ik ben ik zo’n type dat een reisgids koopt en er even in bladert. De reisgids gaat mee op vakantie, maar blijft vaak in het hotel liggen, omdat hij te zwaar is om mee te slepen. Op de terugreis kijk ik dan meestal alleen nog of ik iets vergeten ben te bezoeken. Ik koop ze dus ook niet meer. Als ik iets wil weten google ik het wel.

Handige apps

Google Maps gebruik ik bijvoorbeeld om het hotel te markeren, of de plek waar je je (huur)auto hebt geparkeerd. Meestal heb vind ik mijn weg zo wel terug, maar voor de zekerheid is dat erg handig. TripAdvisor heeft allerlei handige opties waarmee je je omgeving kunt verkennen op het gebied van attracties, bezienswaardigheden en restaurants. Je kunt op het moment dat je informatie nodig hebt gewoon online gaan in de volgende Starbucks die Wi-Fi biedt en je informatiezucht is verzadigd.

Leuke apps

Geocaching is ook een leuke manier om een vakantieplek van een andere kant te leren kennen. Het is altijd leuk om een doel te hebben bij het wandelen en om zo de omgeving te verkennen. Hiervoor heb je wel internet op je smartphone nodig. Of je moet je zo goed voorbereiden dat je van te voren al caches in de omgeving zoekt en downloadt op je telefoon.

Is het avontuur van reizen verdwenen?

Nee, vind ik niet. Ik vind devices, apps en internet dus wel heel handig op vakantie!

Wat voor gadgets gebruik jij als je op vakantie gaat? Wat is jouw antwoord over deze vraag?

ondertekening

P.S. wil je meer weten over mij? Volg me dan via Instagram.

♥ Bloglovin’
♥ Facebook
♥ Twitter
♥ Pinterest