Ik was laatst bij een vernieuwde HEMA (ze zijn eindelijk klaar met verbouwen) en mijn oog viel op het nieuwe ‘blijmakers’-schap. Daar vind je een verzameling van kleine cadeautjes voor jongens, meisjes, dames en heren. Ik koos 2 smartphone-gerelateerde artikelen; een powerbank en een oplaadkabel van 2 meter.

Powerbank

Smartphones: you gotta love ‘m! Maar die batterij he!? Een dag gaat hij bij mij meestal wel mee, bij normaal gebruik. Maar op sommige dagen heb je gewoon wat extra ‘juice’ nodig, bijvoorbeeld als je er een dag op uit bent. Of als je je telefoon gewoon veel gebruikt hebt, maar er geen stopcontact in de buurt is om ‘m aan op te laden.

Enter: de powerbank. Da’s gewoon een fancy naam voor een externe batterij. Een langwerpig doosje van ongeveer 10 bij 2 cm. Er zit een kort, multifunctioneel kabeltje bij, met aan de ene kant een USB 2.0 aansluiting en aan de andere kant micro USB. Je kunt je powerbank opladen aan je pc, laptop, of bijvoorbeeld via een iPad-lader in het stopcontact. Met een volle powerbank zou je je smartphone weer voor zo’n 15 uur kunnen opladen. Voor zover ik op de website van HEMA kan zien hebben ze alleen powerbanks met micro USB-aansluiting, maar misschien vergis ik me.

blijmakers

Test, 1, 2, 3

Ik heb de powerbank uitgebreid getest. Wat me opviel is dat hij heel goed werkt als je ‘m net hebt opgeladen, maar dat de powerbank daarna redelijk snel vanzelf leegloopt. Niet zo handig als je ‘m vandaag oplaadt en morgen pas nodig hebt. Ik heb ‘m een aantal keren opgeladen, maar iedere keer was hij na een halve dag of zo weer leeg. Jammer, maar niet echt een product waarop je kunt vertrouwen.

Ik heb op Twitter en Google gezocht naar vergelijkbare ervaringen. Bij sommige mensen werkt hij prima, anderen hebben dezelfde ervaring als ik. Je kunt dus geluk hebben, maar ik had dat niet. Ik heb ‘m dus weer teruggebracht naar HEMA en ik heb netjes mijn geld teruggekregen. Op zich heb ik wel behoefte aan zo’n powerbank, dus ik ga maar op zoek naar een meer betrouwbaar exemplaar. (Ben vergeten een foto te maken van de powerbank uit zijn verpakking.)

Micro USB oplaadkabel

kabel2

Ik kocht ook een mintgroene oplaadkabel voor mijn Samsung Galaxy S4. Met een universele micro USB-stekker. Prima ding, niks op aan te merken. De kabel is 2 meter lang en dat is heel fijn als je niet meteen naast het stopcontact kunt zitten en je telefoon toch wil gebruiken tijdens het opladen. Ik heb niet gemerkt dat het opladen langzamer gaat dan met een originele Samsung kabel. Van deze bijmaker word ik dan toch inderdaad blij!

kabel1

Prijzen

De powerbank kost 6 euro, wat niet duur is voor zo’n item. Dus als je toevallig eentje koopt of hebt gekocht die het goed doet, dan heb je een koopje. De USB oplaadkabel kost 3 euro, wat ik een hele goede prijs vind.

Heb jij de HEMA blijmakers al ontdekt?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!