Ben je creatief? Wil je iets te doen hebben tijdens de lange winteravonden? Ga dan dit weekend nog naar KreaDoe, in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik ben vandaag geweest en ik vond het erg leuk. Lees verder voor mijn verslag.

header_KreaDoe

Mijn schoonmoeder Wilma haakt, borduurt en fröbelt graag, dus waren kaartjes voor deze beurs een leuk verjaardagscadeau. Vanmorgen vertrokken we samen met de trein naar Utrecht. We waren allebei nog nooit op bij KreaDoe geweest, dus we waren nieuwsgierig naar het aanbod.

KreaDoe_1

Ik moet zeggen dat ik beurzen zoals de huishoudbeurs meestal vind tegenvallen, maar ik was vandaag blij verrast. Er zijn 2 hallen vol met stands voor allerlei soorten handwerk. Breien, haken, borduren, scrappen, kaarten, bakken, kleding, sieraden, (kerst)stukjes, je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt er verkocht.

KreaDoe_5

Er zijn heel veel ‘beursaanbiedingen’, maar de prijzen verschillen nogal. Vooral bij haak- en breiwol is het zaak om verder te kijken dan de stand lang is.

KreaDoe_3

Ik wil zelf het haken gaan proberen. Ben al eens eerder in de verleiding geweest toen Hoooked uitkwam met Zpagetti, zeg maar XL haken/breien met textielgaren. Heb een bol (of beter gezegd ‘een baal’) van dat garen gekocht, maar heb er nooit iets mee gedaan.

KreaDoe_4

Ik heb op Pinterest patronen van telefoonhoedjes gezien, dus dat ga ik nu proberen te maken. De losse steek en het stokje heb ik vanavond al van Wilma geleerd. Verder zijn er op YouTube veel tutorials te vinden over haken, ook in het Nederlands.

Mijn buit: 3 kleuren groen garen voor mijn telefoonhoesje, bruin en rood voor het maken van rendiertjes voor kerst, het boekje Happy Handmade Christmas en een compleet setje voor het maken van een Rudolf. (Zie je al een stukje van het telefoonhoesje liggen? ;-))

KreaDoe_6

Heb je ook zin om creatief te worden? Je kunt KreaDoe (klik) nog bezoeken op zaterdag 8 en zondag 9 november, van 10:00 tot 17:00 uur. Kaartjes kosten € 12,50 aan de kassa, maar je kunt ze ook nog bestellen via internet.

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!