Mascara reclames laten zien wat je graag moet willen; langere wimpers, vollere wimpers, gekrulde wimpers, etc. Maar de wonderen die mascara’s beloven komen ook vaak niet uit. Toch zie ik mezelf ook graag met volle, lange wimpers. Je oogopslag wordt er toch net iets frisser door. Zijn wimperextensions dan de oplossing?

header_wimperextensions

Ik sprak laatst mijn collegaatje Angélique die als hobby is begonnen met het zetten van wimperextensions. ‘Of ik proefkonijn wilde zijn?’ Natuurlijk, graag!

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn (valse/nep) wimpers die aan je eigen wimpers worden vastgemaakt. De synthetische haartjes worden één voor één aan je eigen wimpers vastgeplakt. Je kunt begrijpen dat dat proces best even duurt.

de nepwimpertjes

Hoe worden de wimperextensions aangebracht?

Eerst worden je onderwimpers vastgeplakt met medische tape, zodat ze niet aan de bovenwimpers kunnen blijven plakken. Tijdens de behandeling lig je, met je ogen dicht. De nieuwe wimpertjes worden dus één voor één aan je eigen wimpers vastgeplakt. De lijm droogt heel snel. De vastgeplakte onderwimpers zijn een beetje oncomfortabel, maar voor de rest kun je lekker relaxen.

Voel je de wimperextensions zitten?

Nee, je voelt ze niet (ik tenminste niet).

Hoe verzorg je de wimperextensions?

Ze hebben geen speciale verzorging nodig, maar je moet er wel voorzichtig ermee omgaan. Niet in je ogen wrijven, niet stevig boenen om je oogmake-up eraf te halen (sowieso niet aan te raden) en voorzichtig zijn met douchen en je gezicht afdrogen. Gebruik geen remover op oliebasis, want dat kan de lijm aantasten.

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten?

Dat is een beetje afhankelijk van de levensduur van je eigen wimpers. Gemiddeld kun je na een week of 3 een aanvullende behandeling laten doen om eventuele gaten op te vullen. Ik heb het grootste deel van de wimpers nu anderhalve week erop zitten en ik ben er pas drie verloren, voor zover ik gemerkt heb natuurlijk.

Voor

voor

Dit zijn mijn wimpers voor de behandeling (and my naked face). Mijn wimpers zijn niet heel erg lang, maar met een wimperkruller en mascara valt er best wat van te maken. Op deze foto zie je ze bijna niet, wegens gebrek aan mascara. Helaas heb ik geen duidelijkere vóórfoto.

Na

Angélique had een aantal wimpers gezet en mijn eerste indruk was ‘wauw’. Maar na een paar dagen was ik toch niet helemaal tevreden. Ik had nu wel langere wimpers, maar het geheel oogde nog niet heel vol. Ik heb dat besproken met Angélique en ze heeft daarna nog een aantal wimpers erbij geplaatst. Nu ben ik tevreden en vind ik het erg mooi.

Ze heeft nu wimpers in 1 lengtemaat, maar ze gaat meer maten aanschaffen. Je kunt dan ook aan de binnen- en buitenkant wimpertjes bijzetten en dan oogt het nog voller en natuurlijker.

Na de nabehandeling

Na de nabehandeling ziet het er zo uit:

Ik ben benieuwd hoe lang ze blijven zitten. En hoe mijn eigen wimpers er uitzien als de ‘meppers’ eraf zijn. Ik weet nog niet of ik ze nog ga laten bijvullen, ik wacht de komende weken eerst eens af.

Voordeel

Voordeel is dat ik geen mascara meer nodig heb en dat is fijn omdat ik lenzen draag. Met mascara wil ik wel eens aan mijn wimpers gaan zitten plukken als er iets irriteert en dan sneuvelen wel eens een aantal wimpers. Met deze wimperextensions weet ik dat ik ervan af moet blijven.

Nadeel

Nadeel is dat zo’n behandeling vrij prijzig is. Plus je moet er iedere keer toch 1 tot 2 uur voor uittrekken. Ik heb nu 25 euro betaald, maar bij een professionele salon betaal je meer. De prijzen variëren, je kunt rekenen op een bedrag tussen de 60 en 80 euro voor een eerste set. Bijvullen varieert ook weer in prijs. Vaak vanaf 20 euro, afhankelijk van hoe snel je weer teruggaat. Ik weet nog niet of het me dát waard is.

Heb jij wel eens wimperextensions laten zetten? Zo ja, hoe heb jij het ervaren? Zo nee, zou je wel eens wimperextensions willen laten plaatsen?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!