Ben je lekker aan het genieten van je vakantie? Heb je tijd en zin om films te kijken? Aan het einde van het jaar zijn er altijd programma’s waarin mensen lijstjes bespreken van de beste films, de beste games, etc. Bij Game Kings gaf Dennis Mons zijn top 10 van films van dit jaar. Het waren vaak niet de meest voor de hand liggende titels en we hadden 8 van de 10 films zelfs nog niet gezien. Omdat het ons wel stuk voor stuk mooie films lijken hebben we ze opgeschreven en deel ik ze nu met jou. Benieuwd naar welke 8 films dat zijn?

header_8films

The Rover

Over deze film had ik nog niet gehoord en het is ook degene die met het minst aanspreekt uit het hele rijtje. Wel interessant om Robert Pattinson eens in een hele andere rol te zien.

Nebraska

Een film over een oudere man die een mail krijgt dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen in de zogenaamde ‘sweepstakes’. Jij en ik weten dat dat soort mails niet echt zijn, maar hij is er vol van overtuigd dat hij een vette prijs gaat innen.

The Grand Budapest Hotel

“THE GRAND BUDAPEST HOTEL recounts the adventures of Gustave H, a legendary concierge at a famous European hotel between the wars, and Zero Moustafa, the lobby boy who becomes his most trusted friend. The story involves the theft and recovery of a priceless Renaissance painting and the battle for an enormous family fortune — all against the back-drop ofa suddenly and dramatically changing Continent. (c) Fox Searchlight”

Dawn of the Planet of the Apes

Alhoewel ik een paar jaar geleden niet echt zin had om naar de voorloper van deze film te gaan (Rise of the Planet of the Apes), was het toch een leuke film. Deze gaat weer een stap verder. Na een pandemie komen de apen die het hebben overleefd in een strijd terecht met de overgebleven mensen.

Nightcrawler

Jake Gyllenhaal speelt een werkzoekende die zich een plekje verovert binnen de misdaadjournalistiek van Los Angeles. Welke misdaden gewoon ‘gebeuren’ en welke worden uitgelokt is de vraag. Ik zie Jake Gyllenhaal altijd erg graag spelen, dus ik ben benieuwd naar deze film!

Twelve Years of Slaves

Dit waargebeurde verhaal speelt in de tijd voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Een vrije, zwarte man wordt ontvoerd en als slaaf verkocht. De film beschrijft de 12 jaar die hij doorbrengt als slaaf, tot hij door een Canadese tegenstander van slavernij, gespeeld door Brad Pitt wordt bevrijd. Ik ben benieuwd, ik houd wel van dit soort geschiedenisfilms.

Her

Naar deze film ben ik erg benieuwd, alhoewel ik er niet van had gehoord voordat ik ‘m tegenkwam in de lijst van Dennis Mons. Joaquin Phoenix speelt een eenzame schrijver die een relatie krijgt met Samantha, een computer met ’s werelds eerste kunstmatig intelligent besturingssysteem. Met Scarlett Johansson als Samantha.

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey speelt een elektricien die een leven leidt van sex, drugs en rock ‘n’ roll. In 1985 wordt hij gediagnostiseerd met HIV, met de boodschap dat hij waarschijnlijk nog maar 30 dagen te lezen heeft. Hij kan worden behandeld met AZT, maar dat is in Amerika nog in het stadium van ‘clinical trial’ en wordt nog niet verstrekt aan patiënten. Hij gaat op zoek naar een manier om aan AZT te komen en komt bij een dokter in Mexico uit. Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Zo, dat waren ze allemaal. Ik hoop dat er een aantal goede suggesties voor jou bij zitten.

Welke van deze films heb jij al gezien of wil je gaan kijken? Laat hieronder een berichtje achter en vertel me van welke titels je een review zou willen lezen.

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!