Ga je steeds meer blogs lezen en heb je al een oerwoud van URL’s in de favorieten van je browser staan? Vind je het onhandig om steeds al die sites af te gaan, op zoek naar nieuwe artikelen? Struggle no more. Start using Bloglovin’! 

Bloglovin_header#1

Bloglovin’ is een handige site die via de RSS-feed van sites alle nieuwe artikelen verzameld. Je kunt alle blogs die je volgt toevoegen en eventueel onderverdelen in categorieën. Je kunt Bloglovin’ bezoeken via de site op je pc, maar er zijn ook apps voor op je smartphone en tablet (iOS en Android). De opties die met een * zijn gemarkeerd kun je alleen via de pc gebruiken.

Account maken

bloglovin_account_aanmakenOm Bloglovin’ te kunnen gebruiken heb je een account nodig. Je kunt een account maken op basis van een e-mailadres, maar je kunt ook je Facebook-account gebruiken. Ik heb zelf een account gemaakt op basis van mijn e-mailadres.

Vul je naam, e-mailadres en een wachtwoord (goed onthouden!) in en klik op Sign up. Ben je geïnteresseerd in de Terms of Service, lees die dan hier (http://www.bloglovin.com/tos).

Je krijgt een bevestigingsmail in je mailbox. In de mail staat een link waar je op moet klikken om je account te bevestigen. Nu ben je klaar om blogs toe te voegen!

 

Blogs toevoegen

In de rechter bovenhoek van je venster vind je een zoekveld: bloglovin_search_blogs. Typ daar de URL van de blog die je wil toevoegen. Meestal is het niet nodig om “http://www” ervoor te typen. Vaak vind je meer dan 1 resultaat van een bepaalde blog, kies dan het resultaat dat de meeste volgers heeft en klik op bloglovin_follow .

My Feed

De blog die je hebt toegevoegd vind je terug onder My feed (bovenaan in de menubalk). Bloglovin laat per nieuw toegevoegde blog een aantal blogartikelen zien. Hoeveel dat er zijn, ligt aan de instellingen van de blog zelf. Klik op de blogtitel en begin te lezen! Het artikel wordt geladen in een nieuw tabblad en bovenaan de pagina blijf je het Bloglovin’ frame zien, met knoppen om naar een oudere of nieuwere blogpost te bladeren.

Like and Share

In dat Bloglovin’ frame zie je een knop met een hartje. Daarmee kun je een artikel ‘liken’ en daarmee bewaren. Handig als je de informatie nog een keer terug wil lezen. Je kunt het artikel ook delen op Facebook, Twitter of Pinterest.

Artikel wordt niet geladen?*

Sommige blogs kunnen niet goed worden geladen in het frame. Je kunt het frame dan sluiten door op het bloglovin_frame_sluiten te klikken. Je gaat dan rechtstreeks naar het adres van de blog toe. Als je weer verder wil lezen naar je andere blogs ga je terug naar de tab Bloglovin’ in je browser.

Ik hoop dat je deze tips nuttig vindt. Dit is de eerste post van een serie. In de volgende blogpost zal ik uitleggen hoe je het interface van Bloglovin’ kunt personaliseren. Ook zal ik nog een blogpost maken met tips voor bloggers die Bloglovin’ willen gebruiken voor hun eigen blog.

Volg jij je favoriete blogs al via Bloglovin’?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!