Ga je steeds meer blogs lezen en heb je al een oerwoud van URL’s in de favorieten van je browser staan? Vind je het onhandig om steeds al die sites af te gaan, op zoek naar nieuwe artikelen? Struggle no more. Start using Bloglovin’! Afgelopen woensdag vond je hier uitleg over de basis van Bloglovin’, nu laat ik je nog wat extra functionaliteit zien.

De opties die met een * zijn gemarkeerd kun je alleen via de pc gebruiken.

header_bloglovin2 - debbieschrijft.nl

Weergave opties*

Klik op bloglovin_weergave_opties om te kiezen voor grote of kleine afbeeldingen naast iedere blogpost. Verder kun je kiezen of je de artikelen wil sorteren op blognaam, of op chronologische volgorde (nieuwste of oudste artikelen eerst).

Categorieën maken*

Als je veel blogs volgt, dan kan het lijstje ook in Bloglovin’ erg lang worden. Daarom kun je ze in categorieën onderverdelen. Blogs waar geen driehoekje voor staat zijn nog niet aan een categorie toegevoegd.

Klik op de blognaam, zodat een pagina voor die blog wordt geopend. Klik bovenaan op de pagina op de knop Add to group. Klik op een bestaande categorie, of vul bij Create new group en nieuwe naam in en klik op Create.

Blogzondercategorie     categorie_bloglovin - debbieschrijft.nl

Find blogs*

Zoek je nog inspiratie of méér blogs die je wil volgen? Klik dan op Find blogs. Je vind ze daar gesorteerd op categorie. Klik op een blog om de laatste 5 artikels te bekijken. Klik op bloglovin_follow als je ze wil gaan volgen. Je kunt ook nog zoeken op blogs uit een bepaald land.

Explore (browser) / Populair (app)

Deze opties hebben een andere insteek en laten je de populaire blogposts zien. Ook weer verdeeld in categorieën. Ready to follow!

Bloglijst bewerken*

Wil je blogs verplaatsen naar een andere categorie, of wil je er misschien een aantal opschonen? Ga dan naar Edit blogs you follow. Je vindt die optie in het menu onder je profielfoto. Je kunt blogs ook ‘privé’ volgen. Mocht je een blogpost van een blog die je privé volgt liken, dan ziet niemand dat.

editblogsyoufollow_bloglovin - debbieschrijft.nl

Profiel aanpassen

Nog geen profielfoto? Dan zie je een schattig hartje als profielfoto. geenprofielfoto In het menu gekoppeld aan het hartje (klik op het grijze driehoekje) kun je kiezen voor Settings. Daar kun je een profielfoto instellen en ook je profiel verder aanpassen als je wil.

Notificaties

Wil je zelf de app checken, of ontvang je graag een e-mail met daarin de nieuwe blogs? In je Settings kun je aangeven of je e-mails wilt ontvangen, en zo ja, wanneer en hoeveel per dag.

bloglovin_notifications - debbieschrijft.nl

Zo, dat waren de interessante opties voor bloglezers. Ik zal binnenkort ook nog een artikel wijden aan hoe je Bloglovin’ kunt gebruiken als je zelf ook blogt.

Ga jij Bloglovin’ gebruiken?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!