Dat sommige shampoos te agressief zijn voor je hoofdhuid heb je vast al eens gehoord. Misschien heb je er zelf ook last van (gehad)? Shampoos die je hoofdhuid zó goed schoonmaken, dat je er jeuk van op je hoofd krijgt? Of dat je haar er juist weer sneller vet door wordt? Waarschijnlijk heb je dan een shampoo nodig voor de gevoelige huid. Laat mij je voorstellen aan de haarproducten van No Nothing.

fles

No Nothing is een Fins merk dat in Nederland wordt gedistribueerd door Creative Hair Company.

No Nothing producten zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Ze bevatten geen irriterende ingrediënten – alleen ingrediënten die het haar echt nodig heeft. Daarom is No Nothing de perfecte keuze voor iedereen die zijn haar op milde wijze wilt verzorgen en voor iedereen met een gevoelige huid. Alle producten zijn getest en goedgekeurd door objectieve dermatologen. Met zijn hoogwaardige productselectie, bewijst No Nothing dat gevoeligheid iets goeds is en zeker geen nadeel. Zeg ja tegen producten met vele goede ingrediënten, maar;

  • zonder parabenen
  • zonder kleurstoffen
  • zonder parfum

Via mijn neef Richard die kapper is, kreeg ik een fles Very Sensitive Color Shampoo voor gekleurd haar mee. Ik heb de shampoo nu een maandje of 2 in gebruik, dus ik heb me een goed beeld kunnen vormen van de werking.

Verpakking

De verpakking spreekt me aan, een handige formaat fles (300ml), frisse kleuren en leuke bedrukking. De teksten staan erop in het Engels, Zweeds en Fins. Gebruiksaanwijzing en ingrediëntenlijst zijn ook present. Na opening is de shampoo 24 maanden houdbaar.

Gebruik

Een kleine(!) hoeveelheid in je natte haar masseren en goed uitspoelen.
Ik gebruik een hoeveelheid iets kleiner dan een muntje van 50 cent. De shampoo is vrij vloeibaar, maar de fles doseert fijn.

consistentie

Zoals algemeen voor shampoos geldt; bij het wassen hoef je de shampoo alleen maar op je hoofdhuid te gebruiken, de lengtes van je haar worden schoon bij het uitspoelen.

gebruikIngrediënten

Bij de ingrediënten vind je inderdaad geen parabenen, parfum of kleurstoffen terug. Wel staat als tweede Sodium Laureth Sulfate (SLES) genoemd, een van de reinigende bestanddelen. Ik heb er persoonlijk geen problemen mee, maar er zijn mensen die er niet goed tegen kunnen. SLES zorgt er trouwens ook voor dat de shampoo flink schuimt, iets dat ik niet meer zo gewend ben sinds ik I.C.O.N. shampoo gebruik.

ingredienten

Prijs en verkrijgbaarheid

No Nothing producten zijn verkrijgbaar bij professionele salons. Via de salonfinder op de website van Creative Hair Company kun je snel en gemakkelijk via je postcode of woonplaats het dichtstbijzijnde verkooppunt vinden. Deze shampoo kost 9,90 euro. De andere producten variëren in prijs tussen de 9,90 en 11,90 euro. Duurder dan shampoos die je bij de drogist koopt, maar zeker een stuk goedkoper dan de kappersshampoos die ik gewend ben. Bovendien gaat zo’n fles lang mee als je je aan de dosering houdt.

nonothing_klein

Mijn mening

Ik vind het een fijne shampoo. Hij verdeelt goed over mijn haar en spoelt makkelijk uit. Mijn haar wordt ook goed schoon en mijn hoofdhuid wordt niet sneller vet (wat ik bij shampoos van drogisterijmerken wel vaak heb). De I.C.O.N. shampoos blijven mijn favoriet, maar deze neemt een goede tweede plaats in!

Ken jij deze No Nothing shampoo al?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!