Sinds een hele tijd laat Twitter je Instagram foto’s niet meer zien op Twitter. Je leest alleen de begeleidende tekst en bezoekers zien een link naar je foto. Kan dat niet anders? Natuurlijk, met #IFTTT!

twitter-to-instagram-ifttt_header

Tijdens een blogchat (#MTBchat) op Twitter was Instagram het onderwerp van gesprek. Je kunt bij het plaatsen van een foto op Instagram kiezen dat de foto ook op Instagram moet worden getoond. Als je dat doet verschijnt op Twitter een tweet met daarin je begeleidende tekst en een link naar je foto. Like so:

twitter to instagram

Niet zo handig natuurlijk. Je moet steeds op de links klikken om foto’s te kunnen zien. Tijdens die blogchat zei iemand dat je #IFTTT kon gebruiken om de foto van Instagram ook op Twitter zichtbaar te krijgen. Ik dat uitgeprobeerd door gewoon die hashtag toe te voegen aan de beschrijving van de foto, maar er gebeurde niks.

If This Then That

Toen ik later nog eens op zoek ging naar #IFTTT werd me duidelijk dat die hashtag If This Then That betekent. En dat het een site is waar je voor allerlei dingen een If This Then That recipe kunt toevoegen. Een recept dus. Al snel had ik een recept gevonden. Maar dat recept stuurde álle Instagram foto’s naar Twitter. Dat doe ik normaal niet met alle foto’s, dus ik zocht verder.

Mijn recept

Ik ontdekte dat je de uitvoering van zo’n recept ook kunt sturen met een hashtag. Met het recept dat ik nu gebruik voeg ik #TW toe aan de Instagram foto die ik ook naar Twitter wil sturen.

IFTTT.com

Wil je dit recept ook gaan gebruiken?

  1. Ga dan naar http://ifttt.com en maak een account aan
  2. Dat account zul je vervolgens moeten verbinden met je Twitteraccount
  3. Zoek dan op ‘debbieschrijft’ of klik op deze link om mijn recept te openen
  4. Activeer vervolgens je Twitter kanaal, dat moet de eerste keer bij alle kanalen die je met elkaar wil verbinden
  5. Heb je dat gedaan, klik dan op Add recipe.

Als je hierna aan een foto op Instagram de hashtag #TW toevoegt, zal je tweet er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

twitter to instagram+iftttLeuk toch? Oh en je foto wordt ook nog als Twitterfoto toegevoegd op je account. Op Nu.nl las ik vanmorgen dat Twitter aan prominente gebruikers heeft gevraagd om niet meer te linken naar Instagram-foto’s, maar afbeeldingen direct via Twitter te uploaden. “Plaats je foto’s direct op Twitter om er zeker van te zijn dat je fans hem altijd zien.” Check! 😀

1001 toepassingen

#IFTTT is er voor iOS en Android en er zijn verder nog duizend-en-èèn toepassingen te vinden. Heb je een iPhone en wil eraan denken dat je je wifi uitschakelt als je de deur uitgaat? Gebruik dit recept en krijg een seintje van je iPhone: iOS reminder to turn on wifi when you get home and off when you leave. Heb je een Android smartphone en wil je dat je telefoon op stil gaat als je op je werk komt? Gebruik dan dit recept: Mute my android device when i get to the office turn on vibrate. Check it out! Het is niet lastig en het spreekt allemaal vanzelf.

Gebruik jij al een #IFTTT recipe?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!