Vandaag geen ‘En dan is het zondag’, maar een tag: 25 food questions. 25 Dingen die je (waarschijnlijk) nog niet van mij wist op het gebied van eten.

Wat is je favoriete ontbijt?

Doordeweeks eet ik meestal yoghurt met cruesli, gojibessen, chiazaad en banaan/aardbeien/blauwe bessen, maar mijn favoriete ontbijt is meestal iets van de zondag; afbakbroodjes met kaas en een gekookt ei, en/of een broodje met pure hagelslag. Mét een glas versgeperste jus d’orange.

 

Hoe drink je je koffie?

Koffie drink ik vooral op het werk, bijna nooit thuis. Ik heb lang alleen maar cappuccino gedronken, maar ben nu overgestapt naar ‘gewoon’ koffie met melk en een heel klein beetje suiker.

#cappuccino in a new company #coffee #mug

A post shared by Debbie (@debbieschrijft) on

 

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Op broodjes die ik zelf maak: satésalade. Als we ergens gaan lunchen kies ik wel eens een club sandwich of een broodje gezond.

Soep of salade?

Soep in de winter en salade in de zomer.

Wat is je favoriete kookboek?

Lekker en Simpel! Het eerste kookboek waar ik meer dan 1 gerecht uit heb gemaakt. Je vindt ook heel veel recepten op de blog. (edit augustus 2016: nu niet meer te kopen, maar er komt een tweede boek)

 

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ooh, da’s een lastige. Qua hartig zijn alleen chips mijn favoriet. Qua zoet zijn er appeltaart, Limburgse vlaai, wafels, cake en nog veel meer. Alhoewel ik op mijn brood dan wel weer liever hartige dingen als kaas en vleeswaren eet, kies ik toch nooit meer hartig.

Welke keuken (land) is je favoriet?

De Italiaanse keuken. Maar bij uit eten kies ik vaak een Grieks restaurant.

Wat is je favo foodfilm?

No Reservations met Catherine Zeta-Jones.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Als we Chinees hebben gehad en de resten staan af te koelen voordat ze de koelkast ingaan; dan zou ik het liefst iedere keer een lepel nasi snacken als ik er langs kom…

Wie is je grootste inspiratiebron?

Jort en Sophie van Lekker en Simpel, omdat ik met hun recepten ook echt iets doe. Jamie Oliver omdat hij ook wel hele lekker gerechten maakt.

Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten, bij een brasserie of eetcafé. Thuis gooi ik graag van alles in de wok.

Niet mokken, lekker wokken!

A post shared by Debbie (@debbieschrijft) on

 

High end of Low profile?

Ben niet zo van 6 gangen liflafjes op een groot bord, dus low profile.

Wat is je lievelings restaurant?

Australisch bij restaurant Down Under op de Markt in Sittard. Grieks bij Delphi in Sittard. Bij La Margarita in Amsterdam (Reguliersdwarsstraat) ben ik al heel lang niet meer geweest, maar daar heb ik toch ook een aantal keren héérlijk gegeten. Gek genoeg heb ik geen favoriet Italiaans restaurant. In Stockholm heb ik super lekker gegeten bij Grill (Drottninggatan).

Boodschappen doe ik bij…

Albert Heijn, Jumbo, Aldi en sinds kort ook bij de Plus.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is.

Een salade met buffelmozzarella, rucola, honing en pijnboompitten in een restaurant in Apeldoorn. Ik wist niet dat mozzarella zo lekker kon zijn!

Wat is je favo cocktail?

Als ik cocktails drink ga ik meestal voor een Mojito.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

George Clooney! Prachtige vent. (Heston Blumenthal heb ik moeten googelen)

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Geraspte kaas.

Mijn favo snack is…

Chips (Croky Italiaans of Lay’s naturel). Chocola (Chocolonely met caramel en zeezout). Drop (Oldtimers scheepsknopendrop). Qua gezonde snack een stuk wortel, romatomaatjes en zoete puntpaprika.

Yammie! #tonychocolonely

A post shared by Debbie (@debbieschrijft) on

 

Wat zit er op jouw pizza?

Vroeger ging ik altijd voor een Quattro Stagioni, maar tegenwoordig kies ik meestal voor Pizza Taco of een Pollo Pomodoro met kip en tomaat.

Wat lust je echt niet?

Lever!

Mijn favoriete foodblog is…

Lekker en Simpel is de enige in mijn Bloglovin’ lijst (ja, het wordt saai ;-))

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Oesters. En ik vond ze NIET lekker.

Wat staat er op je food bucket list?

Ik wil nog wel eens eten bij een Jamie’s Italian in Londen. Misschien wordt dat dan mijn favoriete Italiaanse restaurant.

Ik kan niet leven zonder…

Donkerbruin volkorenbrood met pitjes.

Feel free to consider yourself tagged! 😀

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!