“Spectaculair beeld, uniek design en realistisch geluid.” Zegt niet zoveel he? Loop je wel warm voor laserprojectoren, 4K beeld en Dolby Atmos geluid? Dan kun je in Eindhoven terecht voor de eerste Dolby Cinema zaal ter wereld, bij de eind vorig jaar geopende JT bioscoop. Ik was nieuwsgierig en ging afgelopen zondag, samen met mijn vriend naar Eindhoven. 

Dolby Atmos

Het Dolby Atmos geluid kennen we al van de JT bioscoop in Kerkrade. Mooi, vol en realistisch geluid, uit maar liefst 64 unieke boxen. Het systeem kan de geluidsbeleving aanpassen aan de luidsprekerconfiguratie in iedere afzonderlijke zaal.

First impression: Dolby Cinema JT Eindhoven | debbieschrijft.nl

Dolby Cinema

In Eindhoven zouden 3x zo veel boxen aanwezig zijn, maar ik kan niet meer terugvinden waar ik dat heb gelezen. Het bijzondere aan de Dolby Cinema zaal is verder dat je er naartoe loopt via een tunnelachtige gang. Op de wand worden sfeerbeelden uit de film getoond als je er langs loopt. Een medewerker legt voor de film uit wat er nu zo bijzonder is aan de Dolby Cinema zaal. De film wordt geprojecteerd door 2 laserprojectors die beeld met een resolutie van 4K opleveren.

First impression: Dolby Cinema JT Eindhoven | debbieschrijft.nl

De zaal is verder volledig zwart/grijs uitgevoerd. De comfortabele lederen stoelen hebben veel beenruimte op alle rijen, bovendien is het hoogteverschil tussen de rijen groter dan in andere zalen. Je kijkt dus niet tegen iemands achterhoofd op.

First impression: Dolby Cinema JT Eindhoven | debbieschrijft.nl

Er is een blauwe LED-strip langs de muur en onder het scherm en verdere verlichting is minimaal. Tijdens de film gaat alle verlichting uit, zelfs de nooduitgangbordjes. Alles om je aandacht niet af te leiden van hetgeen op het scherm gebeurt. In deze video op Tweakers.nl wordt de techniek verder uitgelegd. Oh ja, de zaal is gericht op 3D films, dus je krijgt ook een 3D bril op.

Ik heb een kleine video-impressie gemaakt van ons bezoek, uiteraard zonder beelden van de film zelf!

Jupiter Ascending

Wij gingen naar de film Jupiter Ascending, met o.a. Mila Kunis en Channing Tatum.

De film viel een beetje tegen. Ik vond het een combinatie van een superheldenfilm, Harry Potter en Star Wars. Met 2 uur duurde hij ook net een half uur te lang. De vecht- en oorlogsscenes waren cool, maar er was naar mijn smaak een beetje veel herhaling. Ik zou wel best de ‘making of’ willen zien, want ik ben wel nieuwsgierig naar hoe ze alles gefilmd hebben.

Mijn mening

Anyway, dit artikel gaat over het Dolby Cinema concept. Verhoogt het echt je filmbeleving? Het geluid was echt goed, maar dat kennen we ook al van de JT in Kerkrade. Het 4K beeld? Erg mooi. De 3D bril zat best lekker, hij stoorde me niet. Maar of het geheel nu echt zo spectaculair was? Ik weet het niet. Misschien lag het aan de film? Ik wil de volgende 3D actiefilm best weer in de Dolby Cinema bij JT Eindhoven gaan bekijken, misschien is mijn ervaring dan anders? Het kost in ieder geval een ritje van 3 kwartier én een bioscoopkaartje van 15 euro!

Heb jij het Dolby Cinema concept al ervaren?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!