Ten prooi gevallen aan de griep? Als ervaringsdeskundige geef ik je 9 tips om die te overleven.

Tip #1 Geef jezelf over

Probeer je niet te verzetten als de griep je overvalt. Het begon bij mij met onschuldige keelpijn, maar binnen een paar uur voelde ik een algeheel gevoel van ongemak door mijn hele lijf stromen. You’ll know it once you get it. Je kunt er niet omheen, dus geef je over.

Tip #2 Drink genoeg

Je hebt keelpijn, je hoest flink, waarschijnlijk krijg je hoofdpijn. Drink genoeg; warme citroenthee met honing, water, kippensoep als het maar nat is. Let’s flush that flu out of your body!

Tip #3 Zorg voor voor warme en minder warme bedekking

Ik had het eerst ontzettend koud; fleecedeken of slaapzak hielp niet. Dus donzen dekbed van boven gehaald. Heerlijk! Dag 2 begon normaal, fleecedeken is genoeg. Krijg je het weer koud? -> Slaapzaak of dekbed. Zorg dat beiden in de buurt zijn, snel wisselen is nodig! You’ve got to be comfortable!

Tip #4A Vitamine C!

Eet vers fruit en drink versgeperst sinaasappelsap. Alles om je weerstand weer te verhogen. Geen fruitliefhebber? Neem dat dan goede vitaminesupplementen. An apple a day keeps the doctor away.

Tip #4B (toevoeging op 09-02-2016)

Deze Cold Remedy Tea werkt ook goed voor de vitamientjes. Het verhoogt je weerstand en kan dus ook preventief werken. Ik drink nu al een paar dagen elke dag één glas en ik hoop zo dit jaar de griep buiten de deur te houden!

Benodigdheden

  • 1 sinaasappel
  • 2 citroenen
  • 1 stukje gember (ter grootte van je duim)
  • 1 theelepel kurkuma (koop je op de markt, of zoek naar koenjit in het Aziatische schap in de supermarkt)
  • een scheut honing

Tip #5 Eet goed

Tenzij je buikgriep hebt, is er bij gewone griep niks mis met je maag of darmen. Geen reden dus om niet goed te eten. Ontbijt met je gewoonlijke yoghurt met muesli en fruit en eet ’s middags een lekker afbakbroodje. Liever geen fastfood, maar gewoon een stevige maaltijd. Neem je paracetamols ook nadat je iets hebt gegeten, je maag zal je dankbaar zijn. The proof of the pudding is in the eating.

Tip #6 Slaap, slaap, slaap

Slaap is het beste medicijn hoorde ik vroeger altijd. Nou, dat klopt. Ik heb iedere dag 1 a 2 dutjes van een paar uur gedaan. Zorg alleen dat je plat gaat liggen, op de bank (of ga naar bed). Je hebt niks aan extra pijn doordat je verkeerd hebt gelegen. Bang dat je ’s nachts niet zult slapen? Don’t be. Your body needs it.

Tip #7 Zet Netflix in

Begin je je langzaam te vervelen? Kijk Netflix. Geen films, je concentratiecurve is waarschijnlijk niet lang genoeg. Series zijn beter, er is vast nog iets dat je niet hebt gezien. Watch it baby!

Tip #8 Vicks VapoRub

Smeer je borst ’s nachts in met Vicks VapoRub. Dat helpt bij mij altijd erg goed om mijn luchtwegen enigszins vrij te houden, zodat ik toch goed kan slapen. Rub rub rub-a-dub.

Tip #9 Uitzieken!

Met een flinke griep ben je wel een weekje zoet. Ik schrijf dit op woensdagavond en dit is de tweede dag dat ik me een beetje beter voel. Als je te vroeg aan de slag gaat is je weerstand nog niet op peil en loop je het risico weer een infectie op te lopen. Keep calm and ziek uit!

Heb jij al griep gehad dit jaar?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!