Afgelopen vrijdag reed ik naar Ouderkerk a/d Amstel voor een masterclass photography & styling, georganiseerd door Meet the Blogger. Ik vertel je wat ik ervan vond! Ik ken Meet the Blogger van de informatieve dinsdagavondchats op Twitter (#MTBchat). Toen ik zag dat ze deze masterclass gingen organiseren heb ik niet lang getwijfeld en een kaartje gekocht.

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

De masterclass vond plaats in de showroom van Vitra. Dat is een (van oorsprong) Zwitsers bedrijf waar design met een hoofdletter D wordt geschreven. Je vindt de prachtige showroom in een oude kruitfabriek in Ouderkerk a/d Amstel. Hij is gevuld met prachtige meubels en accessoires en die mochten wij gaan fotograferen.

editorial-styling

Theoriegedeelte

De masterclass werd gegeven door Wendy van Woudenberg van BeeldSTEIL en Holly Marder van Avenue Lifestyle, deels in het Nederlands en deels in het Engels. Dit was het ochtendprogramma:

  • basics of photography
  • the importance of images on your blog
  • composition & styling
  • visual identity & defining your style
  • visual storytelling
  • styling tips to put into practice

Ik zal er niet te veel over verklappen, maar het was erg interessant. (Als MtB deze masterclass nog een keer organiseert; doen!) Wendy en Holly hebben beiden een duidelijk eigen stijl in hun werk. Ze hebben een prettige manier van vertellen en ze geven veel nuttige tips.

Praktijkgedeelte

Na de heerlijke lunch waren we zelf aan de beurt. We hadden allemaal een item van huis moeten meenemen. Het was de bedoeling om in kleine groepjes door de showroom te gaan en je items te combineren met de aanwezige items. Lisa had een betonnen huisje meegenomen en ik had een groen flesje. Leuk om zoiets met een vreemde te doen! Erg leerzaam, ieder ziet andere mogelijkheden in een bepaalde opstelling. Hieronder vind je een aantal foto’s die ik heb gemaakt.

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

 

Meet the Blogger: Masterclass Photography & Styling

Mijn ervaring

Wat ik er vooral van heb opgestoken is dat je eigenlijk eerst goed moet kijken voordat je een foto neemt. Niet in het wilde weg klikken, maar nadenken over waar het licht vandaan komt, wat je op de foto wil zetten en hoe je dat onderwerp het beste kunt laten uitkomen.

Als ik mijn eigen foto’s terugkijk, valt me op dat ik inga op details. Voor mijn blog maak ik ook veel foto’s van kleine voorwerpen. Ik hou van foto’s met een wazige achtergrond.

De masterclass heeft me zeker ook tips gegeven voor de zoektocht naar een eigen identiteit met mijn blog en fotografie. Ik ben op zoek naar een nieuwe vormgeving en die ben ik langzaam aan het uitbroeden in mijn hoofd 🙂

Het was leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten en de gezichten te zien achter mensen die ik veel via de Twitter chat spreek. En Vitra heeft nog een leuke actie aan de masterclass verbonden; er is een wedstrijd waarmee 2 deelnemers de Panton chairs uit de laatste foto kunnen winnen. Bedankt Vitra!

Wat vind je van de foto’s die ik heb gemaakt?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!