Mijn vriend verraste mij met kerst met een viertal Chanel producten. De eersten in mijn stash. Een dagcreme, een mascara, een oogschaduw en een nagellak. Nieuwsgierig naar wat ik daar van vind? Lees dan verder!my-first-chanel-header‘Vroeger’ gebruikte ik alleen maar budget beauty-producten. Sinds ik ben begonnen met bloggen heb ik steeds meer producten leren kennen in de hogere prijssegmenten. En heb ik gemerkt dat ik veel (niet alle!) producten van die duurdere merken toch ook beter vind werken. Ik denk dan aan producten van bijvoorbeeld Philosophy, Lush en Kiehl’s.

Maar er zijn nog steeds merken die nóg duurder zijn. High end merken waarbij je voor mijn gevoel vooral voor de naam betaalt. Zoals bijvoorbeeld Chanel en Dior… Merken waarvan ik dan ook zelf niet snel iets zal kopen. Mijn vriend wist dat en kocht daarom juist een aantal items van Chanel. Lief he? Ik heb gekregen:

  • Chanel Hydra Beauty Creme (dagcreme)
  • Chanel Le Vernis in kleur 599 provocation (nagellak)
  • Chanel Inimitable in de kleur 10 zwart (mascara)
  • Chanel Illusion d’ombre in kleur 95 mirage (oogschaduw)

Ik heb deze spulletjes gekregen en je mag een gegeven paard eigenlijk niet in de bek kijken, maar speciaal voor jullie heb ik de prijzen opgezocht.

Chanel Hydra Beauty Creme (dagcreme)

Volgens de verpakking biedt de creme hydratatie, bescherming en glans. Over deze creme ben ik erg te spreken. De verpakking zat luchtdicht verpakt en er zat een spateltje bij. Ik moet wel toegeven dat ik dat spateltje eigenlijk niet gebruik.

De creme is vrij dik, maar smeert wel goed uit. Mijn huid voelt soepel en zacht aan. Ik laat de dagcreme meestal een minuut of 5 intrekken voordat ik aan mijn foundation begin. Kortom, ik vind het een erg fijne dagcreme en ik gebruik ‘m dan ook dagelijks! (+/- 55 euro)

Chanel Le Vernis in kleur 599 provocation (nagellak)

Qua nagellak heb ik tot nu toe nog geen echte toppers gevonden die meer dan 3 dagen blijven zitten. (Behalve de miracle gel van Sally Hanssen, die ga ik ook nog reviewen.) Mijn verwachtingen waren dus niet hooggespannen. Deze kleur is een hele mooie paars/bordeauxrood. Het is maar net hoe het licht erop valt.

Het grappige aan Chanel nagellakken is dat er nog een draaidop zit onder de zwarte dop. Het kwastje is vrij lang en dun, niet mijn favoriete vorm bij nagellak. Desondanks brengt de nagellak best fijn aan en dekt hij ook met twee laagjes.

Qua houdbaarheid verbaasde deze lak me best. Op mijn rechterhand begon de lak al na een dag te chippen, maar op mijn linkerhand gebeurde dat pas aan het eind van dag 3! Helemaal niet verkeerd dus. Ik ga ervan uit dat de nagels van mijn rechterhand slachtoffer zijn geworden van mijn nagellaktechniek. (+/- 21 euro)

Chanel Inimitable in de kleur 10 zwart (mascara)

Deze mascara bevalt mij het minste van de vier Chanel producten. Hij is zeker niet slecht; het borsteltje heeft zelfs de vorm en het het formaat dat ik graag gebruik. Maar ik vind hem niet speciaal, de Max Factor Clump Defy blijft favoriet. (+/- 32 euro)

Chanel_Inimitable_mascara

Chanel Illusion d’ombre in kleur 95 mirage (oogschaduw)

Deze is mooi! Het is zo’n creme-oogschaduw en je kunt ‘m vergelijken met de Color Tattoos van Maybelline qua structuur (misschien is dit nu vloeken in de kerk?). Als je de verpakking opent ziet de structuur er een beetje vreemd uit. Het lijkt een beetje op schuurpapier, maar niets is minder waar! De oogschaduw voelt zijdezacht aan en brengt ook fijn aan. Je kunt een kwastje gebruiken, maar meestal gebruik ik gewoon mijn wijsvinger.

Ik gebruik deze oogschaduw meestal als accentkleur, maar ook wel eens als hoofdkleur. Hij geeft een mooie glans, maar je ziet er niet uit als een kerstboom of zo. (+/- 31 euro)

My first Chanel: conclusie

Dus, al met al ben ik behoorlijk happy met ‘my first Chanel’ producten. Ga ik ze opnieuw kopen? Ik weet het nog niet. Qua nagellak en mascara heb ik andere favorieten en wil ik ook nog andere producten uitproberen. Alhoewel ik Le Volume de Chanel, een andere mascara van Chanel wel eens zou willen testen, daar hoor ik veel goede verhalen over.

De dagcreme vind ik erg fijn, maar ook op dat vlak zijn er nog veel cremes die ik wil uitproberen. Van de oogschaduw zou ik zeker nog een andere kleur willen kopen. Misschien de acties bij ICI Paris XL of Douglas toch eens in de gaten houden?

Heb jij wel eens verzorgingsproducten of make-up van Chanel gekocht of gekregen?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!