Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Marokkaanse keuken. Op de route naar de stad ligt sinds een aantal maanden restaurant El Faracha. Ik was nieuwsgierig en wilde daar graag eens gaan eten, maar het kwam er maar niet van. Ken je dat?

LogoElFaracha

Proeven!

Toen ik met een vriendin afsprak om een hapje te gaan eten zei ik meteen dat ik dat nieuwe Marokkaanse restaurant wilde proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Zij had op de site al gezien dat ze een 5-gangen menu serveren, waarbij je van alles kunt proeven, dus dat hebben we besteld.

Salade met brewat

Salade met brewats

Menu

Het menu bestond uit:

  • harira, typische Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten
  • kleine salade met 3 verschillende brewats: filodeeghapjes gevuld met gekruide kip, zoete kip (gezoet met kaneel en poedersuiker) en gekruide tonijn en olijven
  • couscous met kip en diverse groenten
  • tajine met gehakt, ei en olijven
  • als dessert een frisse mousse van mango, kokos en honing
Couscous

Couscous

We hebben heerlijk gegeten, al had ik me de smaken wel iets anders, meer gekruid,  voorgesteld. Vreemd eigenlijk hoe je je daar een voorstelling van maakt in je hoofd.

Tajine

Tajine

Restaurant

Het restaurant is prachtig ingericht. Veel wit, gecombineerd met rode en paarse tinten. Heel sfeervol en gezellig. We hebben ook een praatje gemaakt met de kok/eigenaar. Hij heeft Marokkaans leren koken en hij houdt zelf ook erg van deze keuken. Hij wilde graag een restaurant openen en aangezien er in de omgeving nog geen échte Marokkaanse restaurants waren is het dat dus geworden.(

Interieur El Faracha

Interieur (© El Faracha)

Ontdekken

Vind jij het ook leuk om nieuwe restaurants te ontdekken? Ga dan echt eens eten bij El Faracha! Ik ga ook nog eens terug om de rest van de kaart te ontdekken.

Heb jij al eens Marokkaans gegeten?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!