Door Sytse werd ik getagd om ‘Life is a song’ in te vullen. Ik hou van muziek en van zingen in mijn eentje, dus deze tag vind ik leuk! Here it goes…

Wie is je favoriete artiest?

Ik heb er meerdere: P!nk, Adele, Anouk, Ilse Delange, Robbie Williams, Natasha Beddingfield. Bijna allemaal dames haha. Qua bands houd ik van Queen, U2, Simple Minds, Eurythmics, Texas, etc. Yes, i grew up in the eighties! Kane was toch ook wel een favoriet (don’t shoot me!), jammer dat ze zijn gestopt zonder afscheidsconcert.

Van dit nummer van P!nk wordt ik altijd vrolijk 😀

Zing je onder de douche?

Jazeker! Ik heb als ik ga douchen meestal een Zweedse radiozender opstaan, Mix Megapol. Die draaien een leuke mix van Zweeds- én Engelstalige muziek, nieuw en oude door elkaar heen. Populaire nummers worden wel vaak herhaald, maar omdat die zender zo goed voor mijn Zweeds is, zie ik dat door de vingers.

Ik zing vooral ook in de auto en ik luister altijd goed naar de songteksten. Als ik het niet goed versta zoek ik het op. En dan gaat het nummer op repeat, net zo lang tot ik het nummer helemaal mee kan zingen.

Wat was de eerste cd in je bezit?

Cd weet ik echt niet meer. Maar mijn eerste single-tje (vinyl) dat ik kocht was The Final Countdown van Europe. En kort daarna Isla Margarita van Madonna. See, i told you i’m an eighties girl 😉 Maar meestal nam ik cassettebandjes op van de radio. Zo balen als zo’n dj weer door een nummer heen begon te kletsen.

Als er nog geen internet bestond (dus ook geen Spotify, YouTube, Downloaden), welke cd zou je dan kopen?

Poeh, moeilijke vraag. Ik heb nooit veel cd’s gekocht. Iets van een mix cd, ik hoor graag van alles door elkaar.

Welke artiest of welk nummer, is een “guilty pleasure” van jou?

Qua oude nummers Like The Way I Do van Melissa Etheridge…… Meer recenter Lorde met Royals.

Welke artiesten heb je live gezien?

Ooh, best wel veel. Even denken, zal proberen ze zo veel mogelijk in chronologische volgorde te zetten… Dire Straits, Bryan Adams, Jansse Bagge Bend, Rowwen Heze, U2, Kane, Robbie Williams, Maria Mena, George Michael, Take That!, P!nk (2x), Kane (tig x), Ilse Delange (2x), After Forever, Anouk, Triggerfinger, Krezip (afscheidsconcert),…….

En dan nog een heleboel artiesten op Pinkpop, waaronder Bruce Springsteen, Rage Against The Machine, Texas, Skunk Anansie, Alanis Morissette, Basement Jaxx, Björk, Kaiser Chiefs, K’s Choice, Coldplay (beetje saai live), Faithless, Live (speciaal voor naar Pinkpop gegaan). To name but a few.

Van wat voor muziek (of welk nummer) word je emotioneel?

Ren Lenny Ren, van Acda & De Munnik. Ie-de-re keer krijg ik daar tranen van in mijn ogen en een brok in mijn keel.

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering en welke herinnering brengt dit nummer naar boven als je het luistert?

Afgelopen zomervakantie in Zweden was I See Fire van Ed Sheeran heel vaak op de radio. Als ik dat weer hoor denk ik meteen terug aan die vakantie.

Ik zal deze keer ook eens wat mensen taggen, namelijk Babs, Sylvia en Simone (voel jullie niet verplicht dames…).

Hoe zou jij deze vragen beantwoorden?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!