Invisibobble; een haarelastiek van spiraalvormig kunststof. Kan dat goed werken? Ja!

invisibobble + DM dupe | debbieschrijft.nl

Dit is typisch zo’n product dat ik al een hele tijd intensief gebruik. En toch vergat ik steeds een review erover te schrijven. Toen ik vorige week een dupe tegenkwam bij de DM drogist vond ik dat die blogpost er nu echt eens van moest komen.

invisibobble_hand | debbieschrijft.nl

Productclaims

Wat claimt invisibobble?

  • Geen knikken in je haar
  • Voorkomt hoofdpijn
  • Geen gespleten haarpunten
  • Sterke grip
  • Voor alle haartypes

Levensduur

Een invisibobble gaat heel lang mee. Hij rekt uit, maar als je ‘m niet gebruikt krimpt het materiaal ook weer. Mijn eerste heb ik volgens mij 3 maanden aan een stuk gebruikt. Dat setje was in de kleur Sand Tropez en deze kleur werd wel een beetje donkerder door gebruik. Ik heb nu nog een nieuw doosje met de kleur Snow Pearl.

invisibobble | debbieschrijft.nl

1x Sand Tropez en 3x Snow Pearl

 

Prijs en verkrijgbaarheid

Een doosje met 3 invisibobbles is vrij prijzig, het kost rond de 4 á 5 euro, maar ik heb gemerkt dat ik dat er graag voor uitgeef. Je kunt ze online bestellen en de laatste tijd zie ik ze ook steeds vaker bij de kappersgroothandels terug. De DM drogist in Tüddern had ze laatst ook, dus als je bij de Duitse grens woont, ga eens kijken!

DM Dupe?

Naast de originele invisibobbles had DM ook nog een eigen variant in het schap. Verpakt per 4, op een kartonnetje. Er waren geloof ik 2 kleurstellingen, ik heb groen/rood gekozen. Ik moet zeggen dat deze elastiekjes ook niet tegenvallen. Ik vermoed dat ze zelfs uit dezelfde fabriek komen? De dupes bij DM kosten 2,25 per 4, dus dat is een stuk voordeliger.

invisibobbles van DM | debbieschrijft.nl

‘Nep’ invisibobbles van de DM drogist

 

Mijn mening

Ik vind de invisibobble elastiekjes super fijn. Ze zijn fijn als je een staart maakt omdat je haar een beetje kan uitwaaieren in de spiraalvorm. Als je je haar weer losmaakt; inderdaad geen knikken. Je kunt er heel makkelijk een snel knotje mee maken, ideaal als je je haar even uit je gezicht wil halen.

invisibobble-closeup | debbieschrijft.nl

invisibobble-staart | debbieschrijft.nl

Ik gebruik ze ’s nachts ook, dan maak ik een losse knot midden op mijn hoofd. Dat slaapt lekker, want ik lig niet op mijn eigen haar (alhoewel mijn haar nu wel een stuk korter is). En ’s morgens heb ik lekker veel volume daardoor. Ik raad ze zeker aan, vooral als je vaak hoofdpijn krijgt van te strak zittende elastiekjes. De dupes van DM hebben een fijner probeerprijsje, maar de originele invisibobbles zijn de investering echt waard!

Gebruik jij al invisibobble elastiekjes?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!