Lights please! Sinds ik een tweedehands iMac heb gekocht zit ik veel aan mijn bureautje in de woonkamer. We hebben 2 werkbladen-met-poten van Ikea tegen een muur geplaatst, maar er is te weinig licht. De iMac zelf is de grootste lichtbron en ik vind dat niet zo fijn kijken, zo vlak voor mijn neus. Ik ben eens op Pinterest gaan rondneuzen voor inspiratie op het gebied van bureauverlichting.

lichtidee---bureau_nu_zonder_spot

Dit is de situatie nu, met alleen een plafondlamp.

lichtidee---bureau_nu_met_spot

Dit is de situatie nu, met alleen een plafondlamp en een klein bureaulampje op de muur gericht. Aangezien ik meestal ’s avonds gebruik maak van mijn bureau, wil ik dus licht gaan toevoegen.

Er zijn drie mogelijkheden; een lamp op het bureau, een staande lamp ernaast, of een lamp aan de muur.

Bureaulampen

lichtidee - koperen schemerlamp

Bron

Koperen accessoires zijn op het moment erg hip. Ik vind de kleur erg mooi en het is voor mijn gevoel het interieur verlengstuk van rosé-gouden sieraden. Deze lamp vind ik top, maar de voet is wel erg groot.

lichtidee - witte bureaulamp

Bron

Deze witte bureaulamp geeft een kleinere voet en hij komt hoog genoeg om licht te geven boven de iMac. Zoiets zoek ik in ieder geval. Heb helaas niet het verkoopadres kunnen vinden.

lichtidee - ikea desklamp_groter

Bron

Dit is de Tertial van Ikea, met € 8,99 waarschijnlijk de meest budgetvriendelijke lamp van deze hele verzameling. Belinda van The Happy Home heeft de zilverkleurige lamp overgespoten met een mooie ijsblauwe kleur. Deze lamp klem je vast aan de zijkant van je bureau, dus hij neemt erg weinig plaats in beslag.

Staande lampen

Het is natuurlijk ook een optie om een staande lamp naast het bureau te zetten. Er is ruimte voor, alleen vind ik dat vaak wat rommeliger uitzien. Het voordeel van een staande lamp is dat het licht van een hogere afstand boven de iMac komt.
lichtidee - arod staande lamp

Bron

Deze staande lamp is ook van Ikea. Het is de Aröd staande/leeslamp (€ 59,95). Voordeel van deze lamp is dat je hem op 3 punten kunt verstellen, dus ik denk dat je deze goed zal kunnen richten.

Ikea heeft verschillende modellen op dit vlak:

lichtidee-collage-staande-lampen_liggend
1. Format € 34,95 2. Tertial € 19,95. 3. Lersta € 12,95 4. Not € 12,95.

De Not is zo’n uplight, dat licht weerkaatst via het plafond. Qua lichtval is die misschien het meest praktisch, maar ik vind dat soort lampen eigenlijk niet zo mooi …

Wandlampen

Een derde mogelijkheid is om verlichting aan de muur te bevestigen, maar dan moeten we gaan boren (boren=eng :-P). Wandverlichting kun je wel op verschillende manier aanpakken.

lichtidee - lamponderplankBron

Zoiets als dit vind ik heel mooi. Dat hoeft niet eens z’n heel meubel te zijn, je hebt bij Ikea ook van die boekenplankjes die je onzichtbaar aan de muur kunt bevestigen. Een LED-strip eronder en klaar is Debbie.

lichtidee - koperhanglamp

Bron

Of helemaal gaan ‘DIY-en’ en zoiets als deze koperen beauty maken? Super leuk! Alhoewel dit qua lichtverspreiding niet top zal zijn, denk ik?

Op mijn Pinterest bord ‘Desk Lighting’ heb ik nog meer opties verzameld. Feel free to follow!

Welke lichtoptie vind jij het leukst? Welke zou je mij adviseren? Of heb je zelf nog een leuk idee? Laat het me weten!

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!