Droog jij je was al aan de lijn? Brabantia wil met haar nieuwe ‘Love Nature’ campagne het natuurlijk – dus aan de lijn – drogen van wasgoed bevorderen. In samenwerking met consumenten en WeForest wil Brabantia het milieu beschermen en herstellen. Het doel is het planten van 500.000 bomen. Buiten je was drogen is heerlijk!

Brabantia-droogmolen_header

Buiten je was drogen is heerlijk:

  • Het geeft je was die frisse geur
  • Kost niets – de zon is gratis!
  • Je kleren blijven langer mooi
  • En, het is beter voor het milieu!

Droogmolen ter review

Ik kreeg een droogmolen toegestuurd ter review. Ik gebruikte tot nu toe een wasrek voor de kledingstukken die ik niet in de droger wil stoppen, maar dat rek is niet zo groot. Zo’n droogmolen wilde ik graag eens uitproberen, dus bedankt Brabantia!

Montage

De droogmolen werd geleverd met een grondanker. Dat is handig als je een gazon in je tuin hebt, maar helaas heb ik alleen een betegeld terras. Ik heb de droogmolen daarom in een betonnen parasolvoet gezet, gaat ook prima!

Brabantia-droogmolen

Voordelen

Op deze wasmolen passen in mijn situatie wel twee machines was, dus dat is erg handig. Het drogen aan de molen gaat ook verbazingwekkend snel, sneller dan aan mijn gewone wasrek. Komt waarschijnlijk doordat ik de kledingstukken met wasknijpers ophing, normaal gesproken hing ik alles dubbel over het rek. De was ging ook heerlijk fris ruiken van het buiten drogen!

Nadelen?

Je moet het weer goed in de gaten moet houden. Als het gaat regenen moet je je was snel binnenhalen en alsnog op het droogrek hangen, da’s dubbel werk. Ik gebruik de droogmolen dus vooral als ik weet dat ik lang genoeg thuis ben op een zonnige weekenddag, of als ik bijvoorbeeld een dag thuis werk.

Prijzig?

Een droogmolen is vrij prijzig, maar ze gaan jaren mee en je krijgt sowieso 5 jaar garantie. Het model dat ik ontving (de Topspinner 50 meter met bodemhuls) kost € 82,-. Als je een droogmolen gaat aanschaffen zou ik adviseren om eentje te kiezen met het Lift-O-Matic systeem. Die kun je namelijk ook in hoogte verstellen. Meer informatie hierover vind je bij Brabantia.

WeForest

Het mooie is dat er een nieuwe boom wordt geplant voor iedere droogmolen die wordt verkocht. Zo helpen we allemaal samen om de wereld weer een stukje beter te maken.

LN_WeForest_OneWeekOldTree_OZG

WeForest koopt bomen en plant deze in tropische gebieden. Zo helpt WeForest de opwarming van de aarde tegengaan en creëert tegelijkertijd banen in arme landen. Wij willen deze goede zaak ondersteunen, door te proberen 500.000 bomen te planten, één voor elke verkochte Brabantia droogmolen.

Droog jij je was al aan een Brabantia droogmolen?

Dit product heb ik ontvangen ter review. Zie ook mijn disclaimer.

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!