De eerste maand van mijn Day Zero Project is al achter de rug en ik heb al flink wat updates om met jullie te delen!

Day Zero Project update #1

01. Koop een spaarpot die niet zomaar open kan.

Ok, ik heb geen spaarpot gekocht, maar ik heb er eentje gekregen van mijn schoonmoeder. Zij had deze spaarpot nog en ik mag ‘m gebruiken. Vind je ‘m niet ongelooflijk schattig met die retro kip erop? Ik wel!

DZP#1_SPAARPOT_1

55. Laat op 20 willekeurige plaatsen mijn visitekaartje achter. (1/20)

De eerste ‘drop’ is gebeurd. Ik heb visitekaartjes uitgewisseld met een aantal dames tijden de ‘Shop My Closet’ in Vught eind april. Altijd leuk om te doen en je leert weer nieuwe mensen en blogs kennen, waaronder Josine van thebiggerblog.com.

87. Koop een nieuwe fiets.

Jaaaaa, ik heb ‘m! Het bedrijf waarvoor ik werk gaat over 4 weken verhuizen van Amstenrade/Brunssum naar één pand in Sittard. En dat is zo’n 8 minuutjes fietsen bij mij vandaan. Dat feit vraagt om een coole fiets, toch? Ik vind van wel haha.

Ik heb heel wat fietsen bekeken en ik koos voor de Cortina U4 Jeans transportfiets in mat donkerblauw. Met koperkleurige velgen! En zo’n kunststof krat voorop! Super handig om mijn tas in mee te nemen en dan is er ook nog plaats voor boodschapjes als ik op weg naar huis langs de supermarkt ga. I’m so happy with it!

79. Ga 5 keer eten in een nog onbekend restaurant. (1/5)

Ik had niet gespecificeerd of dat ‘eten’ nu lunch of diner is,dus ik kies ervoor om een nieuwe lunchplek op te voeren. Hier in Sittard is onlangs een mooie, nieuwe lunchroom geopend in een statig, oud pand.

DZP#1_leven_in_sittard

De lunchroom heet Leven en je kunt er heerlijke sandwiches, salades en huisgemaakt gebak eten, onder het genot van bijvoorbeeld een kopje Blanche Dael koffie.

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series die ik nog niet had gezien. (1/15)

Ik schreef er hier al eerder over; The Blacklist is de serie die mij en mijn vriend de laatste weken heeft beziggehouden. Seizoen 1 vind je op Netflix en seizoen 2 is nu net afgelopen op tv. De hoofdrol, gespeeld door James Spader, is een karakter dat ik steeds meer ging waarderen.

En welke serie ga ik nu kijken? Ik heb pas de blog Gumstarr.com van Jochgem ontdekt. Hij schrijft over series en films en heeft een hele lijst van series waarvan ik nog nooit heb gehoord. Wellicht ga ik eens kijken of ik de Zweedse serie Jordskott kan vinden, met Engelse of Nederlandse ondertitels.

90. Lees 10 boeken. (1/10)

Het eerste boek kan ik afstrepen: Miss Verstand van Astrid Harrewijn.

edihz9_missverstand

Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma.
Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.

Helaas heb ik de drie boeken uit de reeks nu allemaal al gelezen, dus ik moet weer op zoek naar een nieuw boek. Heb je tips voor mij?

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (2/50)

Twee films kan ik al afstrepen van de lijst!

American Sniper

Intense verfilming van het waargebeurde verhaal van Chris Kyle. Een kerel die eerst zijn geld verdient als rodeo cowboy, maar op zijn 25e besluit om Navy seal te worden. Hij gaat aan de slag als sniper en heeft het hoogste aantal doden op zijn naam staan (160).

Fifty shades of grey

Tja, wie kent deze film niet he? Ik heb alle drie de boeken gelezen toen ze uitkwamen en dacht steeds “hier moet je toch geen film van maken?!”. Ik heb dit eerste deel laatst toch maar eens gekeken en ik moet zeggen dat hij me meeviel. Zowel Jamie Dornan (als Christian) en Dakota Fanning (als Anastasia) vind ik goed gecast. Doordat ik het boek al zo lang gelezen had gelezen wist ik niet meer alle details en die mis je dan ook niet, als ze niet in de film zitten.

Zo, dat was het voor deze keer. Ik heb toch al aardig wat doelen volbracht he? Twee doelen kan ik al helemaal afstrepen, dus 10 euro zit al in de spaarpot. Op naar de volgende update! Check de overzichtspagina, die is ook bijgewerkt.

Kan ik jou ook verleiden tot het doen van een Day Zero Project?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!