Hallo! Het is een maandje stil geweest hier, maar ik ben jullie niet vergeten hoor! (Jullie mij ook niet hoop ik ūüėČ) Ik ben druk geweest met allerlei dingen en had gewoon niet zo’n zin om te bloggen. Mijn Day Zero Project ben ik echter niet vergeten, dus ik kan weer een aantal doelen afstrepen. Lees je mee?

DayZeroProject_2_header

26. Eet aardbeien uit eigen tuin

JA, da’s gelukt! Ik heb van mijn moeder een aantal aardbeienplantjes gekregen¬†en ik heb al een aantal ochtenden home grown aardbeien aan mijn yoghurt mogen toevoegen. Ze zijn nog niet heel groot, maar volgens de kenners is er ook nog niet genoeg zon geweest. Hopelijk zullen er nog vele aardbeien komen …

DZP#2_aardbeien

Om bij de home grown AGF te blijven, ook de kropsla van de Albert Heijn moestuintjes is gelukt. Toch leuk om groenten en fruit uit eigen tuin te kunnen eten he?!

DZP#2_kropsla

32. Vind (nieuwe) lampen voor werkplek

Laatst schreef ik dat ik op zoek was naar verlichting voor mijn werkplekje thuis. Van vriendin No√ęlle kreeg ik een witte bureaulamp in de stijl zoals ik die ook in mijn artikel had laten zien. Ik heb ‘m erbij gezet en het licht is erg fijn. Dank je wel No√ęlle!

DZP#2_lamp

37. Doe mee aan een Instagram challenge

Ik ben afgelopen dinsdag begonnen aan de #40days40outfits challenge. Da’s eigenlijk heel simpel. Je laat veertig dagen achter elkaar je outfit zien op Instagram en vermeldt wat je aanhebt. Check mijn Instagram hier.

69. Drink drie keer een week geen koffie (1/3)

Ik was benieuwd of het mij¬†moeite zou kosten om van koffie af te blijven. Ik ben¬†begonnen op een woensdag en het niet-koffie-drinken kostte mij die dag geen moeite. Op donderdag had ik vanaf een uur of 11 wel een beetje hoofdpijn en dat heeft de hele (werk)dag aangehouden. Zou dat zijn gekomen door het niet-koffie-drinken? Ik weet het niet …

Normaal gesproken drink ik koffie ook alleen maar op het werk. Daarbuiten, alleen als ik ergens op bezoek ben, of als ik er gewoon eens zin in heb. Vrijdag ging de dag zonder moeite voorbij en het weekend was ook geen probleem. Op maandag en dinsdag had ik wel weer zin in koffie, maar ik kon rustig wachten tot woensdag.

Geen koffie drinken kost me dus geen moeite. Denk je dat het jou moeite zou kosten?

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien (4/50)

Afgelopen maand heb ik drie films gekeken. De eerste was Kingsman: The Secret Service. Een soort kruising van James Bond en X-men. Ik had me er niet zo veel van voorgesteld, maar hij was erg leuk. Een bad guy probeert controle over de wereldbevolking te krijgen door het verstrekken van simkaarten voor gratis internet. Geen slecht idee hahaha.

En dan¬†Jurassic World! Ik heb de eerste film uit de serie gezien en dan nu deel 4. Jurassic Park kwam¬†uit in 1993 en was voor die tijd best spectaculair. Deze nieuwste editie boeide me vanaf het eerste moment en ik vond ‘m erg vet. Het verhaal is natuurlijk in grote lijnen hetzelfde, maar er waren een aantal nieuwe elementen die de film helemaal van deze tijd maakten. Ik zal verder niks verklappen, ga zelf maar kijken!

De derde film die ik heb gezien is Mad Max: Fury Road.  Het is de eerste in een reeks van (soort van) remakes van de originele Mad Max films uit begin jaren tachtig. Ik vond de film wel aardig, niet zo mijn genre.

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series (2/15)

Ik heb twee scandinavische series gekeken. De eerste is het Zweedse Jordskott. Een nieuwe serie, die nog niet met Nederlandse of (goede) Engelse ondertitels te vinden was. Ik heb ‘m daarom gekeken met Zweedse ondertitels en dat ging goed! Ik heb natuurlijk niet alles verstaan, maar ik heb het verhaal toch goed kunnen volgen. Ben best wel trots op mezelf!

Ik vond de serie best vet, het is niet je standaard Scandinavische detective. Het is meer drama gemixt met wat (boven)natuurlijke krachten.

Ik zie overigens dat de serie nu ook op ITV in Engeland wordt uitgezonden, dus goede Engelse ondertitels zullen binnenkort wel beschikbaar zijn. Met dank aan Gumstarr waar ik over deze serie las.

De tweede serie is het Deense The Legacy (Arvingerne). Een drama over de erfgenamen van de Deense kunstenares Veronika Gr√łnnegaard. Mooie serie, blijft boeien en natuurlijk kom er veel lijken uit de kast. Deze serie is pas uitgezonden op de Belgische zender Canvas.

Een andere serie die we aan het kijken zijn is Sense8, maar daarover later meer.

Zo, dat was het voor deze keer. De voortgang houd ik ook bij op de pagina Day Zero Project. Ben je ook ge√Įnspireerd geraakt en wil je zelf een Day Zero Project uitvoeren? Laat het me dan weten bij de reacties.

Fijn weekend nog!

ondertekening

Volg me ook via ‚ô•¬†Bloglovin’¬†¬†‚ô•¬†Facebook¬†¬†‚ô•¬†Twitter¬†¬†‚ô•¬†Instagram¬†¬†‚ô•¬†Pinterest
Dan mis je niks!