De zomer is er! Dat betekent dat we weer massaal aan het scrubben slaan. Want, dat lekkere kleurtje blijft toch langer zitten als je je velletje regelmatig scrubt. En ook die zelfbruiner pakt beter uit als je velletje mooi effen is. Maar daarover later meer. Nu eerst over het scrubben zelf. Koop jij je scrubs in de winkel? Je kunt ze ook zelf maken!

DIY-scrub-header

Wat is scrubben?

Het principe van een scrub (ook wel peeling genoemd) is eigenlijk simpel. Een scrub bestaat voor het grootste deel uit een stof die zorgt voor de schurende werking, meestal is dat zout of suiker. Verder bevat een scrub nog een aantal verzorgende bestanddelen, zoals bijvoorbeeld olie. Dat zorgt er ook voor dat de scrub makkelijk is aan te brengen. Door de scrub over je huid te masseren verwijder je een deel van de bovenste dode huidcellen. Het verliezen van dode huidcellen is een natuurlijk proces, dat je met scrubben kunt versnellen.

Westwing-Scrub-2

Door het verwijderen van de dode huidcellen gaat je huid weer stralen en ziet ze er gezond uit. Lichaamsdelen die vaak gescrubd worden zijn voeten, benen en armen (inclusief de droge plekjes op je ellebogen en enkels), maar ook het gezicht. Voor je gezicht dien je een fijnere scrub te gebruiken dan voor de rest van je lichaam, want je gezichtshuid is natuurlijk een stukje kwetsbaarder.

Ik heb twee scrubrecepten voor jullie verzameld; een citroenpeeling en een bodyscrub met bruine suiker.

Citroenpeeling met vanille en zout

De gele citrusvrucht is zeer populair in de zorg- en cosmeticasector omdat ze natuurlijke enzymen bevat. Deze citroenpeeling werkt verzachtend voor de huid en helpt uitstekend tegen ruwe lichaamsdelen zoals knieën en ellenbogen.

Ingrediënten:

  • 500 gram zeezout
  • 250 ml lichte olijfolie
  • 3 eetlepels etherische olie met vanille-aroma
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • ca. ½ theelepel vanille-extract

Meng alle ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Giet het mengsel in afgesloten potjes. De echte citroenliefhebbers kunnen het sap van een halve citroen toevoegen. In plaats van vanille kun je iedere aroma dat jij lekker vindt, gebruiken.

Westwing-Scrub-1

Body scrub met bruine suiker

De bruine suiker en de olie (olijfolie, kokosolie, amandelolie, etc.) zorgen voor een intensieve voeding en bevochtiging van de huid. Proeven is niet toegestaan! 😉

Ingrediënten:

  • een kopje bruine suiker
  • 1/3 kopje amandelolie
  • ½ theelepel vitamine E olie (te koop in de apotheek)
  • ½ theelepel kaneel

Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat ze met elkaar binden. De scrub is enkele maanden houdbaar als deze wordt bewaard in een luchtdicht potje. Voor een optimaal resultaat scrub je het best onder de douche. Geniet van een heerlijk geurende en zachte huid!

Heb jij zelf ook al eens een scrub gemaakt?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Westwing.

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!