Op Instagram doen allerlei leuke uitdagingen de ronde. Die kunnen variëren van het maken van foto’s van een bepaald onderwerp, tot een uitdaging met iedere dag een ander onderwerp. De challenge die ik deed was ’40 days 40 outfits’. Gewoon, omdat het leuk is en natuurlijk ook omdat het één van de doelen is van mijn Day Zero Project.

40days40outfits_header

40 days 40 outfits

Is uitleg nodig? OK, de bedoeling is om 40 dagen lang een foto te maken van de kleren die je die dag droeg. De challenge is in 2014 bedacht door @cunytelpstra, maar volgens mij heeft ze zelf deze ronde niet meegedaan. Naast de openbare foto’s op Instagram is er ook nog een besloten groep op Facebook. Ik merkte dat daar eigenlijk meer op de foto’s werd gereageerd dan op Instagram.

Nu had ik de pech (vond ik zelf) dat de challenge begon op 23 juni. Waarom? Omdat het bijna de hele periode erg warm is geweest ?! Ik vind dat ik leukere outfits samenstel als ik meer dan 1 laag tot mijn beschikking hahaha. Maar goed, ik merkte ook dat ik wel erg veel kleren in mijn kast heb.

Outfits

Genoeg gebabbel nu, ik laat jullie de outfits zien.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het heel leuk om te doen, maar 40 dagen duren ook best lang. Soms ben ik gewoon vergeten om een foto te maken. Soms had ik er ook gewoon geen zin meer in, zoals tegen het einde, toen mijn vakantie was begonnen.

Qua kleding voel ik me dus meer op mijn gemak in de herfst, de winter of het voorjaar, als het niet zo @#$%^&* warm is ?. Verder merkte ik qua accessoires, dat ik die eigenlijk niet gebruik. OK, ik heb wel iedere dag oorbellen in (tenzij ik ze een enkele keer vergeet) en meestal draag ik een horloge, maar voor de rest bijna geen kettingen of armbanden. Heb ik wel ooit gedaan, maar nu blijkbaar even niet. Het enige vaste accessoire blijkt mijn Up24 activity tracker te zijn.

Hoe heb ik de foto’s gemaakt?

De meeste zijn gemaakt met mijn iPhone. Door mezelf met een selfiestick of voor de spiegel. Ik heb ook vaak mijn vriend of een collegaatje gevraagd om een foto van me te maken, maar ik had ook niet iedere dag zin om mensen lastig te vallen ?.

Een aantal dagen heb ik foto’s gemaakt met mijn spiegelreflexcamera, een statief en een afstandsbediening. Dat is erg leuk om te doen, maar kost wel veel tijd. Heb dat nu alleen gedaan in onze achtertuin, misschien volgende keer ook eens op andere plaatsen? Leuk!

Anyhow, het was dus leuk! Ook de outfits van anderen gaven inspiratie. En het is ook leuk als iemand een zelfde kledingstuk heeft als jij, maar er iets anders mee doet in een outfit. In December begint ook weer de winterchallenge, misschien dat ik daar ook aan mee ga doen? Nog eens even over nadenken, de winter is namelijk lastiger qua foto’s maken omdat je dan natuurlijk weinig daglicht hebt.

Heb jij al eens aan een soortgelijke Instagram Challenge meegedaan?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!