Daar is hij, dan de derde update van mijn Day Zero Project. Deze keer heb ik weer een aantal doelen gehaald, dus ik heb jullie voldoende te vertellen!


DayZeroProject_3_header

5. Ga in een ander land dan Zweden met zomervakantie

De afgelopen 4 jaar zijn mijn vriend en ik ieder jaar in Zweden op vakantie geweest. Iedere keer denken we “volgend jaar doen we iets anders, naar Amerika, of Frankrijk, of…”. Tegen die tijd dat we een vakantie moeten gaan plannen, neigen we toch weer naar Zweden. Waarom? We vinden het daar heerlijk, voelen ons er thuis en genieten daar enorm van de rust en van de natuur.

DZP#3_bord_eland

Maar, dit jaar zijn we dan toch ook in een ander land geweest, in Denemarken. Voor niet-Scandinavië-liefhebbers is dat misschien één pot nat, maar Denemarken is toch anders dan Zweden. Ok, je vindt er wel dezelfde rust en een vergelijkbare natuur, de sfeer is er toch anders. Maar niet minder leuk! Meer over Denemarken zal ik later laten zien, in een aparte blogpost.

9. Bezoek jaarlijks 1x Zweden (1/3)

Check! Na een midweek Denemarken zijn we doorgereden naar Zweden, waar we een aantal prachtige dagen hebben doorgebracht in de buurt van Stockholm.

14. Bezoek kattencafé (Kopjes in Amsterdam) Miao in Kopenhagen

Kattencafé’s zijn een Japans fenomeen. In Amsterdam is dit voorjaar ook een kattencafé geopend, genaamd “Kopjes”. (Leuk he, die dubbele betekenis van de naam!). Ik had in dit doel specifiek het café in Amsterdam benoemd, omdat dat eigenlijk het enige kattencafé is dat ik ken in onze omgeving. Toen we in Kopenhagen toevallig tegen Café Miao opliepen, het enige kattencafé in die stad, hebben we dat bezocht. Leuk om eens mee te maken! Ik zal wat beelden laten zien in een komende blogpost en ik markeer het doel in ieder geval als uitgevoerd.
DZP#3_cafe_miao

17. Leer routes lopen met de Garmin GPS

Check! Nou ja, mijn vriend weet nu hoe het moet. Het lastigste is om de routes die je zo op internet vindt, bruikbaar op de Garmin te krijgen. We zijn allebei best handig met gadgets en techniek, maar de Garmin heeft ons toch flink wat moeite gekost.

37. Doe mee aan een Instagram challenge

Ik heb de #40days40outfits challenge gedaan. Een verslag vind je hier.

53. Doe 5 commerciële samenwerkingen voor mijn blog (1/5)

Ik heb een artikel geschreven voor Westwing. Da’s een site voor “alles voor je huis, altijd met korting”. Ze hebben iedere dag super leuke aanbiedingen op het gebied van meubels en inrichting voor je huis. Daarnaast hebben ze een online magazine, vol inspiratie, lifestyle, nieuws en trends. Check it out!

58. Help 5x een bevriende ZZP-er met site of social media (1/5)

De oom van mijn vriend is technisch gezien geen zzp-er, maar hij staat wel op kunstmarkten in Zeeland met zijn aquarellen. Voor hem heb ik een online portfolio en een bijbehorende Facebookpagina gemaakt. Erg leuk om te doen!
DZP#3_zeeland_in_aquarel

62. Ga 25 keer minstens een uur wandelen in een natuurgebied (4/25)

Deze vakantie hebben we veel gewandeld! We gingen naar Jægerborg Dyrehave bij Klampenborg in Denemarken, naar Tyresta National Park, bij Vendelsö in Zweden. Naar de Vallei van de Hoëgne bij Verviers in België en vlakbij naar de Brunsummerheide bij Brunssum. Als je op de links klikt vind je informatie over het gebied, of de route die we hebben gewandeld.

79. Ga 5 keer eten in een nog onbekend restaurant (fastfood telt niet mee) (4/5)

  • Grieks restaurant Byzanthium in Brunssum. Grieks eten kan ik toch wel erg waarderen, moeten we vaker doen!
  • Hangover in Vaxholm, heerlijk Amerikaans eten met een prachtig uitzicht op de jachthaven van Vaxholm (ZW)
  • Pizzeria Anderson & Rosing op Resarö (een eiland bij Stockholm met PRACHTIGE vakantiehuizen …), waar Frank een pizza at met ham, kip, kerry, banaan en bearnaisesaus :-P. De ober wist ons te vertellen dat de bekende Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović die week ook nog pizza’s was komen afhalen.

 

90. Lees 10 boeken (3/10)

Met boeken lezen is het deze vakantie niet zo opgeschoten, normaal lees ik meer. Ik heb ‘Grey’ gelezen. Jawel, een nieuw deel in de 50-Shades-of-Grey-reeks. Eigenlijk het eerste boek, maar dan vanuit het perspectief van Christian Grey. Leuk!

Voor de vakantie las ik “De vlucht” van Suzanne Vermeer. Kan ik kort over zijn; het is een vermakelijke chicklit!

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series die ik nog niet had gezien (4/15)

De eerste is Fargo.  Dit is een zwarte comedy annex crime drama waarin je gelijk wordt meegezogen. Hoe één man op het juiste moment een reeks van gebeurtenissen in gang zet, die de (fictieve?) stadjes Bimidi en Duluth in de staat Minnesota op hun kop zetten. Met Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks en Martine Freeman. Aanrader!

De tweede serie die we keken is Welcome to Sweden. Over een Amerikaan die naar Zweden verhuist met zijn Zweedse vrouw. De serie gaat hoofdzakelijk over de stereotype verschillen tussen Amerika en Zweden. Erg stereotype, maar toch vermakelijk en er wordt zowel Zweeds als Engels in gesproken. Gebaseerd op de eigen ervaring van Greg Poehler, die ook zelf de hoofdrol speelt. De serie is in Amerika ook door NBC uitgezonden, naar het schijnt in een gecensureerde versie.

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien (9/50)

De films hadden deze vakantie een avontuurlijk tintje. Into The Wild en Back To The wild zijn respectievelijk een film en een documentaire over dezelfde persoon: Chris McCandles. Deze jongeman vertrekt na zijn studie alleen erop uit en zwerft als ‘Alexander Supertramp’ twee jaar door Amerika. Zijn droom is om zelfvoorzienend te leven in de wildernis van Alaska. Hij is het materialisme van de maatschappij en vooral van zijn ouders zat. Chris schreef deze mooie quote “Happiness is only real when shared”.

De derde avontuurlijke film was 127 Hours, ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een mooie rol van James Franco die in zijn eentje de canyons van de staat Utah gaat bedwingen, maar dan een ongeluk krijgt, waardoor hij niet meer weg kan uit de rotsspleet …

De laatste film deze update is van een iets ander kaliber. In Unfriended (ook uitgebracht als Cybernatural) wordt een groepje vrienden tijdens een online chatsessie verrast door een vreemde indringer. Is het echt Laura Barnes, die precies een jaar geleden zelfmoord pleegde vanwege cyberbullying, of is het toch iemand anders die haar accounts gebruikt?

In de film is alleen de MacBook van Blaire zichtbaar, inclusief de Skype video’s van haar chatbuddies. Blair Witch Project, maar dan anders 🙂 Ik ben niet zo’n horrorfan, maar deze vond ik best cool!

Zo, dat was ‘m weer voor deze derde update. Ik heb deze keer 4 doelen gehaald, dus er gaat weer 20 euro de spaarpot in. Ik hoop dat je ook deze update weer leuk vond! To be continued …

Nog een fijne zondag!

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!