Soms heb je onderweg net een beetje extra ‘juice’ nodig voor je telefoon of andere gadget en dan is een powerbank toch wel erg handig. Na het debacle van de Hema powerbank testte ik deze “powerbank 5200 mAh roze” van opladervooronderweg.nl. Benieuwd of deze wel werkt?

Powerbank

Beschrijving

Deze roze powerbank lijkt precies op die van de Hema, alleen is deze een stuk groter. Zowel qua afmeting als inhoud. Hij heeft een capaciteit van 5200 mAh (dubbel die van de Hema). De batterij van mijn iPhone 6 Plus bevat 2915 mAh. De powerbank is een rechthoek van 9,5 x 4,5 cm en is zo’n 2 centimeter dik. Bij de powerbank wordt een kabeltje geleverd met aan de ene kant een USB- en aan de andere kant een micro-USB-aansluiting.

Powerbank_afmetingen

Gebruik

Om ‘m om te laden plug je de micro-USB in de powerbank en de USB in je computer of een telefoonlader. Om je telefoon op te laden draai je de kabel om voor Android toestellen (de meesten werken ook met micro-USB). Voor een iPhone heb je nog een gewone oplaadkabel nodig. Die moet je dus niet vergeten mee te nemen als je op pad gaat.

Powerbank_opladen

Opladen

Tijdens het opladen van de powerbank knippert het lampje rood/blauw. Als de powerbank vol is gaat het lampje uit. Als je de powerbank gebruikt om de telefoon op te laden brandt er een rood lampje. Dat gaat uit als de powerbank leeg is. Heel eenvoudig dus. Opladen duurt zo’n 5 uur. Da’s best lang, maar er moet dan ook veel stroom in.

Powerbank_telefoon_opladen

Mijn mening

Ik vind het een fijne gadget. Met deze powerbank laadt ik mijn iPhone 6 plus met gemak helemaal op. Ik heb ‘m op vakantie meerdere malen gebruikt, heel handig. Niet alleen als reserve voor mijn gsm, maar bijvoorbeeld ook als reserve om de batterijen van de GoPro mee op te kunnen laden. Goede prijs/kwaliteitverhouding voor de € 14,99 die deze powerbank moet kosten bij opladervooronderweg.nl!

Gebruik jij al een powerbank voor onderweg?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!