Een paar weken geleden was het dan eindelijk zomervakantie! Daar kun je toch lang naar uitkijken he?! We hebben filmpjes gemaakt, die ik speciaal voor jullie heb bewerkt. Kijk je mee?Aangezien we vanaf 2011 ieder jaar naar Zweden zijn geweest, besloten we om dat dit jaar eens te combineren met een weekje in Denemarken. De dartpijl op de landkaart kwam terecht op Tikøb, een klein plaatsje in een gebied genaamd ‘de Deense riviera’. Een half uur boven Kopenhagen en 15 minuten van Helsingør (bekend van de veerboot naar Zweden) vandaan.

We hebben natuurlijk geen landkaarten verwond met pijlen, airbnb.com kan dat ook prachtig voor je doen. Je geeft in wat je zoekt (compleet huis, appartement, of bijvoorbeeld een privé kamer bij mensen in huis), waar je naartoe wil en aan welke criteria het huis en de omgeving moeten voldoen.

We vielen meteen voor de foto’s van dit charmante vakantiehuisje en het boeken was snel gedaan. Het enige nadeel van airbnb vind ik dat je het volledige bedrag meteen moet betalen, je kunt niet met termijnen werken. Kan lastig zijn als je lang van tevoren boekt.

Het huisje

Anyhow, genoeg gekletst, ik zal jullie wat laten zien. In deze video zie je een stukje van de reis en laat ik jullie het huisje zien.

Wij vonden het huisje prima. Het was ruim genoeg, netjes en prima gelegen als uitvalsbasis. In de buurt is genoeg te doen. Mocht je er ook heen willen, klik hier voor de advertentie.

Den Blå Planet

Toen we arriveerden was het weer niet geweldig, daarom besloten we om de volgende dag meteen naar Den Blå Planet te gaan. Dat is een groot aquarium in Kopenhagen, ongeveer naast het vliegveld.

Het was een beetje lastig te vinden, het adres stond niet in de navigatie van de auto. Het was er heel druk, dus we hebben eerst nog wat langs de zee gewandeld daar, prachtig gebied met beter weer. Op een gegeven moment hebben we het maar erop gewaagd. We hadden via internet kaartjes gekocht en konden langs de rijen doorlopen (maar dat wisten we eerst niet haha).

Het was een prachtig aquarium, maar het was wel vrij druk binnen. We maakten ons eerst een beetje zorgen over de omstandigheden van de beestjes, maar overal stond duidelijk uitgelegd in hoeverre ze leefomstandigheden zo goed mogelijk hadden geprobeerd na te bootsen.

Dit was deel 1 van het verslag over Denemarken. In het volgende deel laat ik jullie nog video’s zien over Jægerspark Dyrehaven, Bakken, Helsingør en Kopenhagen. Hoop dat jullie de video’s leuk vinden!

Nog een fijne zondag!

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!