Afgelopen zondag konden jullie de eerste video’s zien over Denemarken, vandaag dan de rest! Ik had ze eerst allemaal op zondag willen laten zien, maar video’s bewerken neemt toch erg veel tijd in beslag! Vandaar dus nu deel 2 …

Jægersborg Dyrepark, Bakken en Helsingør

De volgende dag was het weer ook nog wisselvallig. We gingen op weg naar Jægersborg Dyrehaven (dyrehavn betekent hertenpark). Dat is een landgoed van 11 vierkante kilometer, oorspronkelijk het koninklijk jachtdomein van de Deense royals. Het is een prachtig park/bos met statige bomen van wel 300 jaar oud.

In het park vind je zo’n 2000 stuks rode herten, damherten en sika’s. Veel van die dieren vind je vreemd genoeg op de golfbaan in het park. Je kunt ze goed bekijken, maar je mag niet te kortbij komen. Aan de rand van het park vind je Dyerhavsbakken, ook wel ‘Bakken’ genoemd.
Het is een pretpark (met gratis entree, je betaalt per attractie) dat al net zo oud is als het park. Veel Denen gaan eerst wandelen en bezoeken dan Bakken voor een attractie en een hapje te eten. Wij hebben er zelf ook een heerlijke Club Sandwich genuttigd.
Op de terugweg naar ons huisje zijn we nog even geland in Helsingør. Een mooi, gezellig havenstadje. Helaas viel daar ook weer een flinke bui, maar we verder ook getrakteerd op mooie regenbogen.

Kopenhagen

Deze mooie stad konden we natuurlijk niet overslaan! De dag begon bewolkt maar het werd ’s middags lekker zonnig en warm. Nadat we de auto een beetje buiten het centrum hadden neergezet was Vrijstaat Christiania het doel. Dat bleek toch wat ver lopen, dus zijn we even blijven hangen in Nyhavn. Dat was gezellig, maar wel erg druk.
Winkelstraat Strøget (de bekendste van Kopenhagen) beviel me erg goed. In het eerste deel zaten de duren merken, daarna kwamen de ‘gewone’ winkels, waaronder Sephora. Yay!
Die dag hebben we eigenlijk veel te veel gewandeld, want rond een uur of twee was ik doodmoe haha. We hebben wat gegeten bij een Duits restaurant en van daaruit konden we zowaar (illegaal) pretpark Tivoli binnen wandelen. Dat was een meevaller. Tivoli was ook druk, maar wel leuk, voor een pretpark zo midden in de stad.
Na Tivoli moesten we in etappes terug naar de auto. Ik had echt last van mijn voeten (bleken achteraf ontstoken achillespezen te zijn). Op die weg terug kwamen we dus café Miao tegen, een onvervalst kattencafé! Dat was een leuke verrassing 🙂
Kopenhagen is een super mooie stad, het fietsverkeer krijgt volledig voorrang op het gemotoriseerd verkeer. Overal brede, verhoogde fietspaden en de doorstroming was ook top. Helaas waren er voor toeristen geen gratis fietsen meer beschikbaar, ze hadden nu alleen nog e-bikes en daar moest je voor betalen. Omdat we er maar 1 dag waren, hebben we dat niet gedaan.

Ben jij al eens in Kopenhagen geweest?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!