“Hoeveel is mijn haar in een jaar waard?” Dat is de tag die Nicole van The Budget Life beantwoordde in dit artikel. Wat leuk, daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar! Ik gebruik wat duurdere kappersproducten, waar ik lang mee doe, dus ik ben wel benieuwd waar dat nu echt op uitkomt.

Hoeveel is mijn haar in een jaar waard?

Naar de kapper

Toen ik een aantal jaren veel op de weg zat voor mijn werk ging ik altijd bij mijn neef Richard in Amsterdam. Ik vertrouw hem en zei ‘doe maar wat’. Dat pakte altijd mooi uit. Als je dan eenmaal gewend bent om naar een goede kapper te gaan, die goede producten gebruikt, is het lastig om dat aan te passen. Mijn haar verf ik bijvoorbeeld nooit zelf, maar ik heb wel al heel wat kleurtjes gehad. Klik hier voor een artikel over mijn haar door de jaren heen

Ik heb nu een vaste kapper hier in Limburg, waar ik erg tevreden over ben. Ik heb vorig jaar nog een keer een uitstapje gemaakt naar een andere salon, maar dat beviel helemaal niet. Een kapper die je kunt vertrouwen is veel waard!

Anyway, ik ga zo ongeveer iedere 8 weken, dan wordt mijn haar geknipt en geverfd. De ene keer een hele nieuwe kleur, de andere keer wordt alleen de uitgroei bijgewerkt. Want boy, uitgroei die krijg ik! Mijn eigen kleur is donkerblond, maar ik heb ook al aardig wat grijze haren. Verven is dus een must. (Vind ik, ben nog niet klaar voor een volledig grijze ‘do.) Ik ga dus gemiddeld 6,5 keer per jaar naar de kapper, waar ik gemiddeld zo’n 91 euro per bezoek afreken.

Tools

Ik was mijn haar om de 4 tot 5 dagen. Meestal was ik het ’s avonds en dan laat ik het gewoon aan de lucht drogen. Soms föhn ik het voordat ik ga slapen droog met een föhnborstel of een gewone föhn. ’s Morgens breng ik het dan in model met de föhnborstel, stijltang of krultang.

Hoeveel is mijn haar in een jaar waard?
Ik gebruik de volgende tools:

 • Krulborstel van Babyliss t.w.v. € 29,99 (gaat 5 jaar mee?)
 • Föhn van Babyliss t.w.v. € 39,95 (gokje, deze uitvoering is niet meer te koop) (gaat 5 jaar mee?)
 • Chi stijltang t.w.v. € 169,00 (gaat zeker 10 jaar mee)
 • Revolv’it krultang t.w.v. € 42,- (gaat zeker 10 jaar mee)
 • Kam van de Hema of Kruidvat t.w.v. € 1,50
 • Haarborstel van Rock & Ruddle t.w.v. € 44,75 (gaat 3 jaar mee?)
 • Tangle Teezer t.w.v. € 14,95 (gaat 5 jaar mee?)

De stijltang heb ik een aantal jaren geleden van Richard overgenomen voor (ik dacht) € 50, maar ik heb voor het gemak de aanbevolen verkoopprijzen van alle producten genomen. Het totaalbedrag per jaar komt dan op € 54,70.

Hoeveel is mijn haar in een jaar waard?

Producten

Ik gebruik voornamelijk producten van I.C.O.N. en Chi om mijn haar mee te wassen en te verzorgen. Als shampoo gebruik ik I.C.O.N. Drench (all time favourite!) van € 19,95 (250 ML). Dat wissel ik af met zilvershampoo van L’Oreal Professionel (€ 10,- voor 250 ML) zodat mijn blonde lokken niet te geel worden.

Hoeveel is mijn haar in een jaar waard?

Als masker/conditioner gebruik ik I.C.O.N. transformational infusion. Die kost € 37,95 (250 GR), maar die pot heb ik al 5 jaar of zo? Ik gebruik ‘m de laatste tijd wat intensiever en hij is nu echt bijna op. Dan Chi Keratin Mist, die fles heb ik ook al zeker 5 jaar. Spray ik na het wassen op mijn haar, voordat ik het uitkam. Fles is nog halfvol, dus gaat nog 5 jaar mee. Kost €19,80 voor 300 ML.

Hoeveel is mijn haar in een jaar waard?

Nadat ik mijn haar heb uitgekamd gebruik ik Mesh Styling Cream van I.C.O.N. en Chi Silk Infusion als stylingproducten. Beproefd recept, gebruik ik al jaren. De Mesh kost € 26,95 voor 20 ML, maar daar doe ik makkelijk een jaar mee. De Silk Infusion kost €16,80 voor 59 ML. Doe ik 2 jaar mee, heb je steeds maar een drupje van nodig. Voordat ik hitte gebruik om mijn haar te stylen spray ik een heat protector, de CHI 44 Iron Guard is mijn absolute favoriet. Kost € 14,99 voor 250 ML. Doe ik ook wel 2 jaar mee.

hoeveel is mijn haar in een jaar waardSoms gebruik ik hairspray, nu de Extreme Hold Creative van Tony&Guy, fijn! Deze heb ik gekregen in een goodiebag. Volgens Google kost die € 11,99 voor 250 ML. Doe ik denk ik 2 jaar mee.

Als laatste gebrulk ik regelmatig droogshampoo, die van Batiste is mijn absolute favoriet. Deze kost € 4,99 voor 22 ML. Hiervan gebruik ik denk ik een fles per 6 weken?

Het berekenen van het totaalbedrag is een hele puzzel, maar ik kom uit op € 131,95 per jaar. Het is voor de meeste producten echt gokken en ik denk dat ik met een aantal producten nog langer doe. Ik zal bij iedere volgende nieuwe fles eens de datum erop schrijven, dan kan ik het goed in de gaten houden.

Totaal

Dan de totale kosten, ben zelf ook nieuwsgierig … Hier de opsomming:

 • Totale kosten kappersbezoek: 591,50
 • Totale kosten voor tools: € 54,70
 • Totale kosten voor producten: € 131,95
 •       Totaal: 777,79

Poeh, dat is inderdaad wel veel he? Maar goed, ik en mijn haar voelen zich er prettig bij haha. Als het qua financiën wat krapper zou worden zou ik natuurlijk een goedkopere kapper kunnen zoeken. Maar voor nu blijf ik lekker naar Leny gaan.

Qua producten denk ik er anders over. Ok, een fles shampoo van 20 euro vind je misschien duur, maar als ik zie dat ik er een jaar mee doe, dan is dat zo’n 18 cent per wasbeurt, uitgaande van 52 weken, 2x per week wassen. De shampoo is super fijn voor mijn haar en je hebt er per wasbeurt maar heel weinig van nodig. Wat ook wel grappig is om te zien, is dat de producten niet echt zijn veranderd sinds 2012, toen ik over mijn favoriete haarproducten schreef.

Hoeveel is jouw haar waard denk je?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!