Food for thought … anders kan ik het niet noemen. Afgelopen weekend was ik in Amsterdam voor de jaarlijkse conferentie van Meet the Blogger. Het was voor mij de eerste keer en ik vond het een super leuke ervaring. Ze boden een gevarieerd programma, met als topper de twee dames van de Amerikaanse blog ‘A Beautiful Mess’.

Meet_the_Blogger_conference_header

 

Building your blog empire

Het onderwerp van de conferentie was ‘building your blog empire‘. De key notes van Elsie & Emma (abeautifulmess.com), Yvonne (yvestown.com) en Igor & Judith (urbanjunglebloggers.com) gingen allemaal over de ontstaansgeschiedenis van hun blog. Het was erg interessant om te horen tegen welke struggles zij aan zijn gelopen en welke beslissingen ze hebben moeten nemen.

Trefwoorden uit de key notes: doel en organisatie. Weten wat je wil, qua onderwerpen en look voor je blog. Organisatie van je werkzaamheden. Ja, vooruitwerken is niet trying too hard maar het is een noodzaak, aldus Elsie.

En laten dat nu net onderwerpen zijn waar ik al maanden tegenaan hik. Ik werk full-time (40 uur), ik wil sporten, ik wil tijd besteden aan mijn Photoshop-cursus en ik wil natuurlijk ook leuke dingen doen met mijn lief. Maar ik wil ook bloggen. Ik moet de tijd die ik heb dus beter leren gebruiken.

Want ik wil

  • een nieuwe look voor mijn blog (maar er zijn zo veel WordPress thema’s die ik mooi vind!);
  • een planning maken, zodat ik weet wanneer ik wat moet schrijven/fotograferen en dat ook zo kan doen (een planning uitvoeren is niet mijn sterkste punt);
  • een duidelijkere eigen identiteit voor mijn blog, met misschien toch iets meer focus qua onderwerpen?

Wat ik verder heb geleerd is dat het recyclen van bestaande content ook heel slim is. Op zich doe ik dat ook wel op beperkte schaal, maar dat kan en mag dus veel vaker.

Vanwege deze leerpunten en inzichten heb ik de volgende beslissing genomen. Na deze blogpost komt er voorlopig niks online. Ik ben een lijst aan het maken met 30 ideeën voor artikelen (ik heb er nu al 15!). Die 30 ideeën ga ik eerst helemaal uitwerken en als dat klaar is ga ik ze pas publiceren, twee per week.

Ik weet nog niet of ik de woensdag en de zondag ga aanhouden, wellicht is dat ook niet zo spannend. Wat denk jij?

Als ik die 30 artikelen voorraad heb uitgewerkt, mag ik van mezelf aan de slag met de nieuwe lay-out. En ik moet die voorsprong natuurlijk blijven houden!

Ik heb weer veel zin om te bloggen en te fotograferen. De conferentie heeft me veel inspiratie opgeleverd!

Oh ja, geen conferentie zonder foto’s! Bekijk de diavoorstelling om een impressie te krijgen van het weekend. Alle foto’s zijn gemaakt met mijn iPhone 6+.

De Meet the Blogger conferentie bracht me niet alleen food for thought, maar ook een prachtige goodiebag! Nina heeft in haar verslag een mooie beschrijving gemaakt van die goodiebag (onderaan, dus doorlezen tot het einde ;-))

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar wat jij van mijn plan vindt. Heb je input? Ideetjes voor artikelen? Schrijf het hieronder, stuur me een privébericht, meldt het op Facebook, of reageer op Twitter of Instagram. Alles wordt gewaardeerd!

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!