Herfstige weekenden zijn perfect om lekker de natuur in te gaan. Vooral op zo’n mooie dag als vandaag. Struinen door het bos, een strandwandeling maken, of een dierenpark bezoeken. Net over de grens bij Sittard ligt Wildpark Gangelt. Wij gingen er laatst naar toe en ik heb foto’s gemaakt om je een indruk van het park te geven.

Aan het begin van het park heb je gedeelte met roofvogels. Er zijn twee trainers die met de vogels werken. De vogels zitten in principe los, maar ze hebben wel een leren bandje tussen de poten.

Wildpak_Gangelt_roofvogel2

De meeste vogels vinden het prima en werken graag met de trainers. Voordeel voor de vogels is dat ze hun natje en droogje krijgen geserveerd. Toch komt het van tijd tot tijd voor dat een vogel vertrekt en niet meer terug komt. Het leren bandje vergaat na een paar maanden, waarna de vogel er geen last meer van heeft.

Wildpak_Gangelt_roofvogel

 

Wildpak_Gangelt_bruine_beer

In het park zitten 3 bruine beren. Ik denk dat ze binnenkort ook aan hun winterslaap zullen gaan beginnen?

Wildpak_Gangelt_eland

Helemaal aan het einde van hun verblijf lagen 2 elanden te genieten van het zonnetje.

Wildpak_Gangelt_gems

Een jonge gems.

Wildpak_Gangelt_marter

Deze boommarter zat in zijn verblijf met heel veel klim- en verstopmogelijkheden.Wildpak_Gangelt_ottersTwee otters zwommen rondjes en renden door het verblijf.

Wildpak_Gangelt_voederen

Bij de ingang konden je zakjes voer kopen voor een euro. Met 2 zakjes hadden we ruim voldoende om alle dieren die we leuk vonden te voeren. Qua voedingswaarde zat er volgens mij niet veel in. De beestjes smulden ervan, maar ze zagen er allemaal goed uit. Geen te dikke of te dunne dieren.

Wildpak_Gangelt_wild_zwijn

Het wildpark heeft een grote verzameling wilde zwijnen en die zitten met zijn allen in een wel heel groot verblijf.

Wildpak_Gangelt_wilde_kat

De wilde kat vond ik wel een beetje zielig. Ze had wel een aardig verblijf, maar ze wandelde de hele tijd rondjes langs het hek. Ze lijkt best veel op onze kat Luna!

Wildpak_Gangelt_wisent

De wisent graasde er lekker op los.Wildpak_Gangelt_wolf

 

De wolven bewaakte hun territorium goed.

Ok, het is een dierenpark en de dieren kunnen er niet weg (behalve de roofvogels dus). Over het algemeen zitten ze echter in hele ruime verblijven en lijken ze het naar hun zin te hebben.  Het grote aantal jonge dieren dat in het park wordt geboren is ook een goed teken.

Het wildpark is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Wij hebben ons prima vermaakt op een zondagmiddag, inclusief een betaalbare lunch op het terras. Je vindt meer informatie op de site van Wildpark Gangelt. Het is van november t/m februari geopend tussen 09:00 en 17:00 uur en de rest van het jaar tussen 09:00 en 19:00 uur.

Ga je mee naar buiten?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!