Ken je die hippe script lettertypes? Van die mooie, net alsof ze speciaal met een kwast zijn geschilderd? Ik vind ze prachtig en ik heb er al een heleboel verzameld! Ik laat je vandaag mijn 7 favorieten zien.

Dit zijn ze:
Favoriete script lettertypes

Wat is een script lettertype?

Volgens Wikipedia:

Een script is een digitaal lettertype dat gemaakt is uit geschreven letters. Een script geeft een losse, informele sfeer aan een tekst.

Is zo’n script lettertype alleen handig voor blogs?

Nee. Ik gebruik ze zelf als titels op de uitgelichte afbeelding van een blogpost, maar je zou ze ook kunnen gebruiken op bijvoorbeeld kaarten die je zelf maakt in Photoshop of Illustrator of welk programma dan ook waar je lettertypes in gebruikt.

Hoe werkt een script lettertype?

Als je zo’n lettertype ergens vandaan haalt is het meestal in de vorm van een ttf- of otf-bestand. Als je erop dubbelklikt kun je het installeren in je besturingssysteem zoals OS X of Windows. Vervolgens kun je het lettertype gebruiken in de applicaties op je computer of laptop.

Als er ook een webfont beschikbaar is, kun je dat font ook als lettertype gebruiken in bijvoorbeeld WordPress of een andere website.

Waar haal je script lettertypes vandaan?

Ik heb de lettertypes hieronder allemaal van  Creative Market, behalve Jenna Sue. Creative Market is een soort Marktplaats waar ontwerpers zelfgemaakte lettertypes, foto’s, illustraties en nog veel meer aanbieden. Voor de producten op Creative Market moet je betalen en de prijzen variëren van 2$ tot 500$. De meeste items zijn echter rond de 15$.

Er zijn ook genoeg sites te vinden waar je gratis lettertypes kunt donwloaden, zoals fontsquirrel, nafont of 1001fonts. Let dan wel goed op de voorwaarden, soms mag je zo’n lettertype alleen voor persoonlijke gebruik inzetten.

Creative Market Free Goodies

Tip: Creative Market heeft iedere week 6 free goodies. Als je een account aanmaakt, mag je die iedere week gratis downloaden. Er zitten ook heel vaak lettertypes bij!

Links naar mijn favoriete script lettertypes

Pinterest

Ik heb op Pinterest een Typography bord waar ik leuke lettertypes deel. Volg dat bord als je lettertypes ook leuk vindt!
Follow Debbie Schrijft’s board Typography on Pinterest.

Gebruik jij script lettertypes? Welke is jouw favoriet?

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!