Zo, Sinterklaas is weer geweest. Nog 2,5 week en dat is het Kerst! Tijd om te beginnen met het maken van kerstdecoraties. Ja, je hoort het goed. We gaan ze niet kopen, maar zelf maken!

Ik ben helemaal fan van tafereeltjes onder een stolp. Zo’n stolp kun je tegenwoordig overal wel kopen. Bij het tuincentrum, bij Action, of bij de Hema. De stolp van de Hema staat ook op mijn wishlist. Ik heb het internet afgestruind en een paar leuke ideeën voor je verzameld.

Eenvoudig

Eenvoudig is vaak het mooist, vind ik tenminste. Dit voorbeeld van Binti Home vind ik prachtig. Een paar zilveren kerstballen en een paar papieren decoraties, aangevuld met een lichtsnoertje op batterijen. Super stylish vind ik. Qua kerstdecoratie houd ik meer van het traditionele goud, rood en groen, maar deze kleurcombinatie spreekt me toch ook erg aan.

kerststolp_bintihome

Tip: lichtsnoertjes op batterijen koop je bij Action of Xenos

Piekerig

Deze zag ik bij Anki van Zilverblauw. Zij verzamelde oude pieken bij kringloopwinkels en zette deze vast in kaarsenhouders. Die gingen met zijn allen onder de stolp. Leuk en kleurrijk! Ik ben nog niet op jacht geweest naar pieken, dus geen idee of er nog veel te vinden zijn bij de kringloop. Niet te lang mee wachten denk ik!

kerststolp_zilverblauw

Sneeuw!

Een tafereeltje met sneeuw is de reden waarom ik aan deze blogpost ben begonnen. Ik had zelf al 2 hertjes gekocht bij Xenos. Een stolp had ik nog in kleine formaat van een paar jaar geleden, met een papieren engel erin. Om de nepsneeuw in de stolp te houden is nog een uitdaging! Dit voorbeeld komt bij Curbly vandaan en zij beschrijft nog 8 manieren om een stolp te decoreren.

kerststolp_hertinsneeuw

Tip: gebruik in plaats van de fijne nepsneeuw, piepschuim. Breek een stuk piepschuim in kleine stukken, zodat je losse balletjes krijgt. Het piepschuim is statisch en plak mooi tegen de glazen stolp.

Mijn kleine stolp

Ik heb het kleine stolpje, samen met de kerstdecoratie van zolder gehaald. Ik kocht het stolpje zo, met een engeltje erin:

kerststolp_engeltje

En zo ziet het eruit met het hertje van Xenos, een paar herfstblaadjes (ook van Xenos), wat nepsneeuw en een lichtsnoertje. Leuk toch?

kerststolp_hertje

Geen stolp?

Als je geen stolp hebt, kun je ook glazen potjes gebruiken, zoals in dit voorbeeld. Gebruik je fantasie!

kerststolp_diertjesinpot

Wat vind jij van zo’n stolp? Heb je ook al kerstdecoraties gemaakt?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!