Zo tegen het einde van het jaar word ik wel eens een beetje weemoedig en denk ik wat vaker na over ‘de dingen des levens’. Vooral als er ook nog veel gebeurt in de wereld.

Kleine wensen grote wensen

Aan de ene kant ben ik bezig met het maken van een wishlist voor mijn verjaardag en Kerst, waarop hele mondaine dingen staan. Een nieuw make-up palette bijvoorbeeld, of een boek over fotografie. Aan de andere kant overlijden er in mijn omgeving (voor mijn gevoel) altijd meer mensen aan het einde van het jaar.

Wensen voor als ik er niet meer ben

Sommigen sterven na een langdurig ziekbed, anderen plotseling. Als ik dan bij zo’n uitvaart zit, denk ik na over wat ik bij mijn eigen uitvaart zou willen. Maar verder doe ik er dan niks mee. Stom eigenlijk, want wensen voor je uitvaart kun je tegenwoordig heel makkelijk online vastleggen. Misschien toch maar eens noteren dat ik ‘Someone like you’ van Adele mooi zou vinden bij mijn uitvaart. Vind ik gewoon een prachtig nummer.

Wensen voor vrede

Over grote wensen gesproken, als iedereen nu ‘vrede op aarde’ als grote wens op zijn of haar kerstlijstje zou zetten? Dan zouden we ons misschien niet hoeven te generen voor de mondaine, kleine dingen op ieders lijst. Positieve acties kunnen veel bereiken, kijk maar naar Serious Request. Ik ben er de laatste jaren niet meer zo heel veel mee bezig geweest, maar nu SR dit jaar zo kort bij huis is, wil ik toch wel mijn bijdrage leveren.

3FM_SR15_poster_landscape

Wensen voor … Zweden

Als ik dan nog een grote wens mag noemen, dan is het zeker toch wel een (vakantie)huisje in Zweden. Hieronder zie je het huisje in Finnshyttan, gehuld in een winterdeken. Daar zijn we 2 jaar geleden in de zomer geweest.

Ik heb niet de wens om schepen achter mij te verbranden en voorgoed naar Zweden te verhuizen, maar voor een periode van een jaartje of twee zou me dat geweldig lijken. Dus, als iemand nog een baan heeft voor mij en voor Frank … Sverige vi kommer! 😉

Finnshyttan - debbieschrijft.nl

Wat heb jij voor wensen – groot of klein?

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!