Ken je het merk Mylène? De producten van Mylène zijn alleen verkrijgbaar via thuisparty’s*. Ik was een tijdje terug op zo’n party en ik had nieuwe gezichtsverzorging nodig. Omdat ik net de 42 ben gepasseerd heb ik gekozen voor ant-aging skincare.

*Je kunt ook via internet bestellen, maar dan wordt de uitlevering via je consulente gedaan.

Ik heb de Cell Booster dagcrème en de Night Repair nachtcrème gekozen.

Verpakking

Beiden producten zitten in een pompflacon. Dat werkt handig; één pompje per keer is genoeg. Een pompflacon is verder erg hygiënisch, er komt helemaal geen lucht of licht bij, dus dat komt de houdbaarheid ten goede. Zit er dan helemaal geen nadeel aan een deze pompflacons? Jawel, je ziet niet hoeveel er nog in zit. Opeens heb je de laatste pomp te pakken (dat hoor je aan het geluid) en dan is het op (overkwam mij vorige week). Dit soort pompflacons gaat ook helemaal leeg, dus open maken heeft geen nut.
Mylène_1

Omschrijving

In de omschrijving van de dagcrème staat dat dit product een Collageen Booster bevat.
Mylène_7Een Collageen Booster; ik heb geen idee of Mylène deze claim kan waarmaken, want ik weet niet welk stofje dat precies zou moeten zijn. Of collageen in crèmes überhaupt werkt heeft Serena van Beautylab laatst uitgelegd in dit artikel.
Mylène_8

Verder het gebruikelijke reclamepraatje.

Ingrediënten

De eerste drie ingrediënten van beide producten zijn hetzelfde. Er zit iets van siliconen in (dimethicone), maar ik heb er persoonlijk geen last van. Bij de nachtcrème staat dimethicone zelfs bijna als laatste, dus ik ga ervan uit dat de concentratie miniem is.

Ik heb zelf weinig verstand van de ingrediënten, dus ik kan er geen waardeoordeel over vellen. Natasja van Beautyspots.nl heeft de dagcrème ook gereviewd en volgens haar (en de Ingredient Dictionary van Paula’s Choice) zitten er goede dingen in. Dan ga ik er maar vanuit dat dat ook geldt voor de nachtcrème.

Mylène_4 Mylène_3

Structuur en smeerbaarheid

De crèmes lijken qua uiterlijk en smeerbaarheid erg op elkaar. Beiden zijn erg romig en smeren lekker uit. Ze trekken ook goed en snel in, mijn huid voelt prima en ziet er goed uit.

Mylène_5

Mylène_6

Mijn mening

Ik kan jullie geen gefundeerd chemisch oordeel over deze crèmes geven, maar ik kan jullie wel vertellen wat ik van ze vind. Ik vind ze fijn. De structuur, de romigheid en de smeerbaarheid zijn erg fijn. Mijn huid voelt prima aan, geen onzuiverheden. Als ik ’s ochtends weinig tijd heb skip ik tegenwoordig de foundation en het valt eigenlijk niemand op. Zou de Cell Booster zo goed werken? 😉

De anti-aging 40+ Cell Booster kost € 23,15 voor 50ML. De anti-aging Night Repair kost € 22,15 voor 50ML. Vind ik niet te duur, ik heb er een kleine 3 maanden mee gedaan.

Mylène_2

Zou ik deze producten aan iemand aanraden?

Ja. Iedere huid is natuurlijk anders. Maar als je ook een veertigershuidje hebt, zou ik je zeker aanraden om deze producten eens te proberen.

Ken jij de producten van Mylène? Heb je deze producten ook al eens geprobeerd? Laat het me weten, ik ben benieuwd naar jouw mening.

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!