31 december, toch altijd weer een momentje om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Ik heb de top 10 van meest gelezen berichten voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

10meestgelezenberichten_header

2015 was een jaar dat qua bloggen lange tijd niet op gang kwam, omdat ik bezig was met andere dingen en gebrek had aan inspiratie. Maar, sinds de Meet the Blogger conference in oktober ben ik weer (redelijk) op stoom. Ik ben mijn statistieken ingedoken om op zoek te gaan naar 10 meest gelezen berichten.

Top 10 berichten – all time favourites

Dit zijn ze:

 1. Hema blijmakers: powerbank en micro usb oplaadkabel
 2. Aanrader: DM drogist
 3. Blije dijen met Bandelettes
 4. Review: HEMA hello mirror guess my age
 5. Zonbescherming voor het haar … een must have!
 6. Wafels volgens Oma’s recept
 7. Knopen aanzetten met Butofix
 8. Nieuw soort nagellak: Vinylux
 9. Review: Essence gel nails at home – #1
 10. Review: Invisibobble (+ dupes van DM!)

Grappig om te zien dat alleen nummer 5 en nummer 10 ook daadwerkelijk uit dit jaar komen, de rest van de artikelen is ouder. Op zich misschien logisch, omdat die artikelen ook al lange tijd voor blogverkeer zorgen. De reviews deden het in ieder geval goed.

blijmakers

Voor mijn eigen referentiekader heb ik ook nog bekeken welke artikelen uit 2015 het meest populair zijn.

Top 10 berichten – 2015

Dit zijn ze:

 1. Zonbescherming voor het haar … een must have!
 2. Review: Invisibobble (+ dupes van DM!)
 3. Day Zero Project – update 2
 4. First impression Dolby cinema JT Eindhoven
 5. Review: Guhl zijdeglans shampoo, conditioner en masker
 6. Day Zero Project: 1001 doelen in 101 dagen
 7. Lights please; 3 ‘must have’ ideeën voor bureauverlichting
 8. Day Zero Project – update 1
 9. Urban Jungle Bloggers – planty wishes for 2016
 10. Wat de Meet the Blogger conference mij heeft gebracht

Het Day Zero Project scoort goed, binnenkort komt er ook weer een nieuwe update online. Ik duik niet zo heel vaak in de statistieken en dan is het grappig om te zien dat zo’n artikel over de JT bioscoop in Eindhoven toch ook veel wordt gevonden.

Zonbescherming voor je haar

Meeste views op 1 dag

Op 7 juli liep het storm met het artikel Blije dijen met Bandelettes. Het werd 409 keer bekeken die dag. Ook eentje uit 2013, maar die werkte ik bij met de informatie dat Bandelettes nu ook in Nederland te koop zijn.

bandelettes_hand

Verkeer

 • 70% van al het verkeer komt via organic search, dus via Google en andere zoekmachines;
 • 14% is direct verkeer; bezoekers die zelf het adres in de browser intikken;
 • 11% komt via referral, dat zijn bijvoorbeeld andere sites die een artikel van mij benoemen, of bezoekers die doorklikken op reacties die ik op andere blogs achterlaat;
 • 5% komt via social. Dat zijn de social media sites zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Als je in google.nl zoekt op ‘bandelettes’ vind je mijn blogpost als 3e hit. Geinig, toch? 🙂

top 10 2015

Conclusie

Al met al was 2015 toch een goed blogjaar. Na het gebrek aan inspiratie en motivatie kwam ik in het laatste kwartaal door goed plannen weer in de blogflow. Mijn doel voor 2016: een maandelijkse blogplanning blijven maken en ook uitvoeren! Ook ga ik mijn best doen om mooie(re) foto’s te maken.

Hoe was jouw 2015? En heb je plannen voor 2016? Vertel!

 

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!