Update 5 van mijn Day Zero Project! Een beetje een karige update deze keer. De doelen qua series, films en boeken gaan goed. Maar misschien moet ik maar eens wat meer aandacht gaan schenken aan de anderen 😉

Day Zero Project, update 5

2. Stop voor ieder behaald doel €5,- euro in de spaarpot. (11/101)

4. Schrijf maandelijks over de doelen die behaald zijn. (5/33)

18. Bezoek Zweden in de winter.

Bam, dat is gelukt. We zijn in de kerstvakantie van 2015 in Zweden geweest. Maar dat heb je vast al in deze ‘En dan is het zondag #12 – Kerst in Zweden!‘ gelezen, toch?

En dan is het zondag #12: Kerst in Zweden

65. Ga één keer per half jaar naar de pedicure. (1/7)

Yes, ik heb in december weer eens mijn voetjes laten verzorgen. Was weer veel te lang geleden sinds de vorige keer. En dat terwijl de pedicure om de hoek woont! Nu weer bijhouden dus.

83. Maak vijf keer een gerecht dat ik nog nooit hebt gemaakt (2/5) (#ikkookboek challenge)

Voor ons kerstdiner heb ik dus gehaktbrood en aardappelwaaiers met spek gemaakt. Beide recepten heb ik gevonden op lekkerensimpel.com.

EDIHZ_KiZ_kerstmaal

90. Lees 10 boeken. (5/10)

Ik heb deze periode 2 boeken gelezen. Het eerste is ‘Wat ons niet zal doden’ van David Lagercrantz. Hiervan heb je afgelopen woensdag een verslag kunnen lezen. Het andere boek  dat ik heb gelezen is ‘Voorbij De Duisternis’ van Sandra Berg. Hiervan zal binnenkort nog een verslag online komen.

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series die ik nog niet had gezien. (8/15)

Het superhelden genre trekt mij niet zo heel erg, maar de serie Jessica Jones vond ik wel erg leuk. Misschien omdat zij een voormalige superheld is? 😉

A former superhero decides to reboot her life by becoming a private investigator.

Jessica werkt dus als privé-detective tot ze weer in aanraking komt met Kilgrave (gespeeld door David Tennant – Broadchurch, Dr. Who). Kilgrave is een mind controller die mensen kan laten doen wat hij wil. Jessica is ook in zijn macht geweest en moet eigenlijk ver weg van hem blijven, maar ze kan er niet tegen dat hij nog andere onschuldige mensen in de vernieling helpt. Ze heeft dus nog maar één taak; Kilgrave uitschakelen.

Day Zero Project, update 5

 

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (12/50)

What’s your number; een luchtige romatische comedy over Ally (gespeeld door Anna Faris) die al 19 loser vriendjes heeft gehad. Ze leest in een tijdschrift dat vrouwen die meer dan twintig sekspartners hebben waarschijnlijk nooit de ware vinden en komt tot de constatatie dat ze er zelf al negentien had — haar nummer. Dan loopt ze een van haar ex-vriendjes tegen het lijf, die intussentijd vermagerde en een goede baan heeft. Ze bedenkt dat al haar exen intussen verbeterd kunnen zijn en besluit ze op te zoeken om te zien of een van hen toch niet de ware is voor haar. De nacht erna gaat ze echter naar bed met de man die haar net had ontslagen en komt zo aan twintig. Wanhopig schuimt ze het internet af, maar ze slaagt er niet in haar exen terug te vinden. Ze vraagt hulp aan buurman Colin om de exen op te sporen … Ik vond ‘m erg vermakelijk!

Mission Impossible: Rogue Nation; vette actiefilm met Tom Cruise in de hoofdrol. De scenes in de Weense opera zijn een beetje vergezocht, maar wel erg leuk om naar te kijken. De motorscenes zijn ook erg vet!

Star Wars: The Force Awakens; vooropgesteld, ik ben niet echt opgegroeid met Star Wars en dit was de eerste Star Wars film die ik in zijn geheel heb gezien. Ik vond ‘m erg leuk, de landschappen, buitenaardse wezens (om ze zo maar te noemen) en de vervoersmiddelen zijn prachtig gemaakt. De actiescenes zijn ook goed. Maar zou ik ‘m nog een keer in de bioscoop willen gaan kijken (zoals zoveel fans doen)? Nee. Ik wil nu wel de andere delen ook gaan kijken. Dus eigenlijk heeft het Star Wars concept er toch weer een fan bij! 😀

Day Zero Project, update 5

Nieuw doel

Het lijstje met de laatste 10 doelen moet nog steeds worden aangevuld, maar ik kon eigenlijk niks verzinnen. De laatste weken kijk ik gefascineerd naar alle Noorderlicht foto’s op Facebook. Dat gaat dus doel nummer 95 worden; ik wil het Noorderlicht zien!

Day Zero Project, update 5

Zo, dat was het voor deze keer.

Kan ik jou inspireren om ook een Day Zero Project te starten?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!