Lezen doe ik graag, maar ik neem er niet altijd de tijd voor. Rond de kerst kwam ik aanraking met boeken van een voor mij onbekende schrijfster: Sandra Berg. Uit de vele beschikbare titels selecteerde ik Voorbij de duisternis. Gelukkig had ik in de vakantie genoeg tijd en las ik het in 2 dagen uit. Dit is wat ik ervan vind.

gelezen_voorbij de duisternis

Synopsis

Cressy denkt dat ze de vreselijke gebeurtenissen uit haar jeugd achter zich heeft gelaten. Gebeurtenissen die haar en Luke samenbrachten op haar vijftiende, om hen kort daarop weer genadeloos uit elkaar te trekken. Jarenlang houdt ze zichzelf voor dat alles tot een ver verleden behoort, tot ze hartkloppingen en dromen krijgt. Dromen over Luke en over toen. Als ze het vervallen huis binnenloopt, komt ook die allerlaatste herinnering naar boven.

Al lezende

Het boek begint ‘moeilijk’, maar ik werd er wel meteen door gegrepen. Je zit heel erg in Cressie d’r hoofd en zij worstelt met zichzelf. Herinneringen komen boven, maar het kunnen ook net zo goed nachtmerries zijn. Wat is de waarheid en wat zijn verzinsels? Cressie heeft veel verdrongen en ze wil nu de waarheid achterhalen.

Het perspectief verandert steeds tussen nu (in het vervallen huis) en vroeger. Stukje bij beetje kom je meer te weten over hoe de jeugd van Cressie en Luke was, beiden met een moeder die op jonge leeftijd overleed en vaders die daar niet goed mee kunnen omgaan. Ik zal niet te veel verklappen, maar het verhaal neemt nog een verrassende wending nadat Cressie achter de waarheid over Luke is gekomen.

Mijn mening

Ik vind Voorbij de duisternis een prachtig boek. Zo eentje waar je in begint en na elke pauze weer naadloos in het verhaal terugvalt. Ik hoefde geen halve bladzijde terug te lezen om te weten waar ik ook alweer was. Ik heb ook best een aantal traantjes weggepinkt tijdens het lezen 😛

Valentijnsprijs 2016

Voorbij de duisternis is genomineerd voor de Valentijnsprijs 2016. Die prijs voor het beste romantische boek wordt uitgegeven door het Valentijngenootschap. Heb jij het boek ook al gelezen? Stem dan vóór 12 februari 2016, 12 uur.

Voorbij de duisternis kopen?

Heb je het boek nog niet gelezen? Doen, ik kan het je echt aanraden. Je kunt het kopen bij bol.com als paperback (€ 14,99) of als ebook (€ 7,99). (Dit zijn affiliate links)

Ga jij Voor de duisternis ook lezen?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!