De meeste Amerikaanse series beginnen in september en hebben hiatus (vakantiestop) rond de feestdagen. In januari gaan ze dan weer verder en er komen dan ook weer nieuwe series uit! Ik geef je vandaag een overzicht van nieuwe series die mij leuk lijken.

nieuwe tv-series januari 2016

Met stip bovenaan: The X-Files!

The X-Files – SciFi

Ok, niet helemaal nieuw, maar YAY! Ik was vroeger groot fan van Fox Mulder en Dana Scully in The X-Files. Ik ben vaak met knikkende knietjes naar bed gegaan omdat ik de aflevering zo eng vond.

Heb jij The X-files ook gekeken? Het ging over ufo’s, aliens en wat dies meer zij. Vanaf 24 januari start in de VS een nieuwe 6-delige miniserie.

Het is wel handig als je weet wat er in de eerdere seizoenen is gebeurd, maar het is natuurlijk ondoenlijk om 9 seizoenen (202 afleveringen) + 2 films terug te kijken voor de vierentwintigste. De site van de Britse krant The Guardian heeft een handig overzicht gemaakt met video’s van belangrijke karakters en plotwendingen. Zo word je weer bijgepraat over black oil, The Cigarette Smoking Man en The Lone Gunmen.

The truth is STILL out there

Met o.a. David Duchovny en Gillian Anderson.

The Shannara Chronicles – fantasy

The Four Lands worden bedreigd door demonen. Deze werden lang geleden verbannen en buitengehouden door een magische muur. De bron van deze magische muur, de boom Ellcrys, dreigt te sterven. Het land wordt nu meer en meer blootgesteld aan demonen.

Ok, méér fantasy dan dit wordt het project van MTV niet in mijn ogen. Fantasy is nooit zo mijn genre geweest, maar sinds ik met Frank samen ben, ben ik het wel gaan leren waarderen. We hebben de pilot gezien en die was onderhoudend so i’ll keep an open mind.

Met o.a. Austin Butler (The Carrie Diaries), Poppy Drayton en Manu Bennett (Spartacus).

Fuller House – comedy

Nog een comeback van een golden oldie. Wie kent Full House niet? D.J. en Stephanie en hun vriendinnetje Kimmy Gibler zijn ondertussen volwassen en hebben zelf kinderen. Door allerlei omstandigheden komt de bende weer bij elkaar in het oude huis in San Francisco. Zullen uncle Joey en uncle Jesse er ook weer bij zijn?

Ik vond Full House altijd wel erg leuk (ja, ja), dus ik ben benieuwd naar deze nieuwe serie. Fuller House is vanaf 26 februari te zien op Netflix.

Met o.a. Candace Camercon Bure, Jodie Sweetin, Andrea Barber, John Stamos, Dave Coulier en Bob Saget.

Colony – action, SciFi

IMDB.com:

Set in the near future, Colony centers on a family headed up by Holloway and Callies who must make difficult decisions as they balance staying together with trying to survive. They live in L.A., which has been occupied by a force of outside intruders. While some people have chosen to collaborate with the authorities and benefit from the new order, others have rebelled and suffer the consequences.

Deze viel mij op door de hoofdrolspelers: Josh Holloway, die we kennen van Lost en Sarah Wayne Callies, die we kennen van The Walking Dead. Een van de producers is bovendien Carlton Cuse, ook van Lost.

Het verhaal lijkt me verder niet heel speciaal, maar ik ben nieuwsgierig genoeg om de series een kans te geven.

The Team – drama

Deze serie is eigenlijk al uit 2015, maar ik wil ‘m toch noemen. The Team is een bijzondere serie ontstaan is uit een internationale samenwerking. De politieserie is opgenomen in het Frans, Vlaams, Deens, Zweeds en Engels.

Een team van drie experts wordt samengeroepen om een Joint Investigation Team (JIT) te vormen, om een drievoudige moord in drie verschillende Europese steden op te lossen. De moorden lijken het werk van eenzelfde dader. Het JIT ontdekt echter al snel dat er meer achter deze moorden schuilt: ze zijn slechts het topje van de ijsberg.

De Belgische Alica, de Deense Harald en de Duitse Jackie vormen samen een internationaal politieteam. Samen vechten ze tegen een Europese topcrimineel… Ik houd van Scandinavische actiedrama’s, vandaar dat mijn interesse gewekt werd.

Met o.a. Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat, Veerle Baetens, Koen de Bouw, Hilde van Mieghem en Filip Peeters. The Team is bij Bol.com te koop op dvd en blueray. (affiliatie links)

Second Chance

De tv-serie Second Chance volgt het leven van Jimmy Pritchard. Deze 75-jarige ex-sheriff werd ooit verbannen door het politiekorps. Hoewel Jimmy Pritchard tijdens een overval komt te overlijden, krijgt hij een nieuwe kans. In een jong lichaam mag hij opnieuw zijn leven gaan leiden.

Waarom deze serie? Om de hoofdrolspeler, Robert Kazinsky. Die ken ik nog van zijn rol in de Britse soap Eastenders die ik al jaren volg. Hij heeft (redelijk?) succesvol de overstap naar Hollywood gemaakt. Later dit jaar speelt hij ook een hoofdrol in de film Warcraft, gebaseerd op de populaire online game World of Warcraft (die ik ook nog een paar jaar heb gespeeld).

Het man-overlijdt-en-komt-terug-in-een-ander-lichaam-concept hebben we natuurlijk al vaker gezien. In deze film wordt de hoofdrolspeler op een medische wijze terug tot leven gewekt door een miljonair en een bio-ingenieur, omdat één van hen zelf stervende is aan de gevolgen van kanker.

Van de producers van The X-Files en 24. Met o.a. Robert Kazinsky, Adhir Kalyan en Dilshad Vadsaria.

Dat waren de tv-series

Zo, dat was het voor deze keer. Er starten nog een héleboel andere series en er zitten vast nog interessante bij. Dit zijn de series die er voor mij even uitsprongen. Ik heb geen ECHT nieuwe concepten kunnen ontdekken, zoals ik had met bijvoorbeeld Prison Break en Breaking Bad.

Maar goed, je kunt je tijd ook maar 1x besteden 😉 Ik moet ook nog tijd overhebben voor bloggen, Photoshoppen en (mijn nieuwe uitdaging) Illustrator. Wat vind je van de header van deze blogpost die ik in Illustrator heb gemaakt?

Welke nieuwe tv-series ga jij kijken? Heb je nog aanraders voor mij?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!