Script lettertypes, ik ben er dol op en ik gebruik ze veel in Photoshop. Een tijdje geleden heb ik jullie mijn favoriete script lettertypes laten zien. Ik zag de laatste tijd dat steeds meer mensen zelf met handlettering aan de slag gaan. Leuk! Dat wilde ik wel proberen en ik kocht een DIY-pakket op Dawanda.com. Gelukkig had ik nog een cadeaubon die ik in april bij Babs had gewonnen, maar die ik nog steeds niet had besteed (ik kon niet kiezen!).

Handlettering DIY-pakket van Imakin

Ik had het pakket al een tijdje in huis. Gistermiddag was het zo’n slecht weer dat ik geen zin had om naar buiten te gaan. Perfect moment om aan de slag te gaan met handlettering! Ik heb alle foto’s gemaakt met mijn iPhone, bij kunstlicht, dus de belichting van de foto’s is helaas niet top.

Het pakket

Het handlettering DIY-pakket wordt verstuurd in een leuke kartonnen doos. Er zitten de volgende dingen in:

 • stap-voor-stap instructie
 • potlood
 • gum
 • liniaal
 • passer
 • fineliner
 • fineliner blokpunt
 • kraft notitieboekje
 • 10x oefenpapier A5
 • 3x mooi papier A5
 • 5x labels
 • 3x kraft zakken
 • 5x witte zakjes
 • 6x kraft ronde stickers
 • 5x enkele kaarten A6
 • 5x enveloppen A6
Inhoud Handlettering DIY-pakket van Imakin

(Bron foto: Dawanda.com)

Als je nog niks van deze spullen hebt is het leuk om mee te beginnen. Vooral de stickers, labels en envelopjes koop je misschien niet gemakkelijk los. Er zit een stap-voor-stap-instructie bij, die in principe de nodige basis uitlegt. Maar bij dit soort activiteiten vind ik het  makkelijk als je ook dingen kunt zien, dus schakelde ik YouTube in. Deze, deze en deze tutorials heb ik gekeken.

Inspiratie

Je begint eerst met inspiratie opdoen. Bedenk wat je zou willen tekenen en waar je dat gaat gebruiken. Zoek een mooi zinnetje op Instagram of Pinterest. Er is V E E L te vinden online! Ik wist al dat ik de voorkant van een notitieboekje wilde gebruiken. Ik heb zo’n klein bruin boekje in mijn tas zitten waar ik blogideetjes in opschrijf.

Uiteraard kon ik zoiets weer niet vinden, dus heb ik eerst zelf een tekst gemaakt in Photoshop. Ik heb 4 verschillende lettertypes gebruikt.

Schetsen

Dit had ik dus wel al voorbereid, voordat ik gistermiddag ging zitten tekenen. Eerst begon ik met schetsen op papier. Ik had de ruimte geschat die ik nodig had.

Schetsen Handlettering DIY-pakket van Imakin

Maar die ruimte bleek uiteindelijk te breed te zijn, dus ik moest inkrimpen. Dat heb ik niet meer op het witte papier gedaan, maar meteen op het boekje.

For real!

Werk in uitvoering 1 Handlettering DIY-pakket van Imakin

Eerst had ik het vak en de hulplijnen gezet en toen begon ik weer met potlood.

Toen ik met potlood klaar was trok ik alle letters over met de fineliner.

En zo ziet het er nu uit na het weggummen van alle potloodlijnen! Bij de O heb ik een beetje zitten knoeien met de ronding, dus die heb ik maar helemaal gevuld. Leuk he?! Ik ben er tevreden mee, deze eerste poging.

Wat vind ik van dit pakket?

Laat ik voorop stellen dat ik handlettering erg leuk vind! Het is heerlijk rustgevend om een paar uurtjes te zitten prutsen met papier, potlood, gum en stift/pen. Ik ga er zeker mee door. Het lijkt me leuk om zelf verjaardagskaarten te gaan tekenen.

Zoals ik al zei, als je nog niks van dit soort spullen hebt is het heel handig om dit pakket aan te schaffen. Voor de uitleg hoef je het niet echt te doen, die kun je ook online wel vinden.

Je kunt dit Handlettering DIY-pakket kopen op Dawanda.com of andere websites. Het kost € 17,50 (excl. verzendkosten). Of je doet een workshop! (Wel alleen <25 km van Utrecht)

Mijn tip voor de makers van dit pakket: misschien zouden jullie zelf een paar video’s kunnen maken waarin jullie de techniek uitleggen en laten zien. Dat zou veel toegevoegde waarde geven!

Heb jij handlettering al eens uitgeprobeerd?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!