Een tijdje geleden las ik bij LiveLifeGorgeous.nl de huidverzorging tag! Leuk, ik houd van skincare, dus ik vulde ‘m in.

Tag huidverzorging header

1. Wat is jouw huidtype?

Ik denk gemengd. Mijn wangen en neus zijn redelijk vet, maar mijn voorhoofd en kin zijn vrij droog.

2. Beschrijf jouw huidverzorgingsroutine in stappen

’s Morgens: ik was mijn gezicht met de Shiseido Benefiance reiniger (Die heb ik al eens gereviewd, lees het artikel hier). Daarna smeer ik dagcrème, op het moment eentje van Oriflame.

Shiseido_Benefiance

’s Avonds: als ik niet douche verwijder ik mijn oogmake-up met een simpele reiniger van het huismerk van Kruidvat, Hema of DM. Daarna was ik mijn gezicht met de Shiseido Benefiance   en soms gebruik ik nog de toner van Shiseido Benefiance. Daarna soms een serum, op het moment de Hydra-Hyal van Filorga. Als laatste een nachtcrème, ook van Oriflame en een  oogcreme van Shiseido. Die oogcrème kost iets van 70 euro, maar ik vraag steeds nieuwe proefmonsters haha. Dat zijn ieniemienie potjes van 5ML en daar doe ik al lang mee. No need to buy the big stuff.

Als ik wel douche gebruik ik onder de douche de Philosophy Purity Made Simple facewash in combinatie met de  Clarisonic. De rest is hetzelfde. Die facewash vind ik het fijnste werken in combinatie met de Clarisonic.

Als ik geen make-up op heb gehad, reinig ik mijn gezicht ook niet ’s avonds. Is that bad?

3. Gezichtsborstels (zoals de Clarisonic): yay or nay?

Yay, maar niet elke dag, heeft mijn huid niet nodig. Ik merk het wel als ik bijvoorbeeld op vakantie ben geweest en ‘m dan 2 weken of zo niet heb gebruikt. Dan voelt m’n huid toch wat onregelmatiger aan en vind ik het heerlijk om de borstel weer te gebruiken.

4. Wat is het duurste huidverzorgingsproduct dat je ooit gekocht hebt?

Ik heb een dagcreme van Shiseido zelf gekocht, Shiseido Benefiance Revitalizing Emulsion (hele mond vol). Volgens mij was die rond de 75 euro? Maar ik had een cadeaukaart van Douglas en ze hadden daar toen 25% korting op dag- en nachtcrèmes. Ik koop ze dus wel , maar ik wacht netjes de kortingsacties af, zoals de stapelkorting bij ICI Paris XL, die een paar keer per jaar langskomt. Het duurste skincare product dat ik heb gekregen (van mijn vriend) is de Clarisonic gezichtsborstel.

clarisonic_2_

5. Welk product heeft je huidproblemen bezorgd en heb je toen gelijk weggegooid?

Dat heb ik eigenlijk (gelukkig) nog nooit gehad!

6. Hoeveel ben je maximaal bereid uit te geven voor je huidverzorging per product (make-upremover, cleanser, dagcreme)?

Make-upremover maximaal een euro of 5. Qua cleanser en dagcreme gaat de grens steeds verder omhoog haha. Die reinigers van Shiseiso en Philosophy zijn bijvoorbeeld best prijzig, maar ik doe met zo’n fles of tube makkelijk 3 of 4 maanden.

7. Wees eens eerlijk, haal je iedere avond je make-up er braaf af of sla je het wel eens over?

Eigenlijk ga ik nooit naar bed zonder überhaupt te reinigen. Dan voelt mijn huid zo vies ’s morgens, bah! Dus dat doe ik niet. Ik ‘zondig’ wel te vaak door alleen zo’n reinigingsdoekje te gebruiken. Dat moet ik eigenlijk veel minder gaan doen. Maar dat komt meestal voor als we laat naar bed gaan en als ik dan nog alles moet doen. Liefst doe ik aan het begin van de avond mijn lenzen uit en dan reinig ik ook netjes mijn gezicht helemaal. Voelt veel prettiger!

balea-reinigingsdoekjes

8. Pukkels uitknijpen?

Gelukkig heb ik nooit veel last van puistje gehad. Maar als ik ze nog eens heb dan knijp ik ze niet uit, maar droog ik ze uit. Ik had ooit een camouflagestift die dat heel goed deed (geen idee meer welk merk dat was), maar nu gebruik ik tea tree olie.

9. Hoe veel producten voor je gezicht staan er in jouw badkamerkastje? En hoe veel gebruik je daadwerkelijk?

Kijk maar:

TAG huidverzorging_badkamerkastje

Op zich valt het mee. De rechterkant is van mijn vriend. Links is van mij. Meer haarproducten dan gezichtsverzorging 😛

10. Wat is je favoriete product aller tijden?

Oeh, dat is een moeilijke. Moet ik er echt eentje kiezen? Qua reiniger de Shiseido Benefiance reiniger die ik nu gebruik. En qua serum vond ik het Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II (nog een grotere mond vol) toch wel heel erg fijn!

Ik ben benieuwd naar jouw huidverzorging! Vertel me hieronder wat jij gebruikt, of vul de tag zelf in.

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’  ♥ Facebook  ♥ Twitter  ♥ Instagram  ♥ Pinterest
Dan mis je niks!