Tijdens het I Love Beauty event afgelopen december vond ik het winkeltje van Boozyhop.nl een prachtige witte kwastenset, met daarin een aantal modellen die ik nog wel kon gebruiken. Helaas was de set daar uitverkocht, maar ik bestelde ‘m iets later via internet. Ik laat je de set zien en vertel je mijn mening.

Review Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De set heet voluit Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set (weer een hele mond vol haha) en bestaat uit de volgende 10 kwasten:

  • 1000 Flat Contour
  • 1060 Face Shaper
  • 1160 Big Powder
  • 1240 Angled Contour
  • 1420 Round Buffer
  • 1430 Conceal Buffer
  • 2120 Soft Blender
  • 2210 Small Crease
  • 3300 Wing Liner
  • 3700 Brow Liner

Volgens Boozyshop zijn de kwasten gemaakt van synthetische duo fibre vezels met een massief houten handvat dat is afgewerkt met hoogglans witte lak. De ferrule (het metalen deel aan de kwast is van aluminium, afgewerkt in een roségouden kleur. Ze komen verpakt in een bijpassend wit etui.

Review Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Ik heb de kwasten nu al een week of 8 in huis en ik heb ze goed gebruikt. De review doe ik per groepje.

Boozyshop_set1_totaal

1160 Big Powder

De grote poederkwast; heerlijk zacht en erg lange haren. Ik ben een poederkwast met kortere haren gewend. Heb er dus even aan moeten wennen, maar ik vind ‘m fijn. Deze gebruik ik nu meestal voor los poeder.

1420 Round Buffer

Fijne kwast! Ik gebruik ‘m om foundation mee aan te brengen. Normaal gebruik ik een bufferkwast die plat van boven is, maar deze werkt ook goed. Je kunt er goed foundation mee aanbrengen rond je neus.

1240 Angled Contour

Deze kwast is denk ik meer bekend als de standaard blush kwast. Ik gebruik deze om bronzer mee te vervagen.

De drie kwasten van kortbij:

Boozyshop_set1_closeup

Dan de volgende drie, van links naar rechts:

Review Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

1430 Conceal Buffer

Dit is een van de kwasten waarvoor ik deze set heb gekocht, want ik had nog geen concealerkwast. Deze is heeft een ronde kop en is lekker zacht. Ideaal om concealer onder je ogen mee te blenden.

1060 Face Shaper

De Face Shaper heeft een beetje een vreemde vorm en ik wist niet precies waarvoor ik ‘m zou moeten gebruiken. Qua naam zou je denken dat hij bedoeld is voor het aanbrengen van bronzer, maar daar is de volgende ook al voor. Ik gebruik ‘m uiteindelijk voor het aanbrengen van highlighter, of voor het vervagen van bronzer die ik met de Flat Contour heb aangebracht.

1000 Flat Contour

De Flat Contour gebruik ik dus voor het aanbrengen van bronzer onder mijn jukbeenderen. De kwast is rechthoekig van de bovenkant, waardoor je heel precies streepjes bronzer kunt aanbrengen, die je dan vervaagt met een andere kwast zoals de Face Shaper of de Angled Contour.

De drie kwasten van dichtbij:

Review Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De laatste 4 zijn voor ogen en wenkbrauwen:

Review Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

2210 Small Crease

Smal puntig kwastje voor het aanbrengen van de (meestal) donkerdere kleur in je crease. Werkt goed, doordat je de kleur heel precies op zijn plek kunt stippelen.

2120 Soft Blender

Zachte blenderkwast met vrij lange haren. Heel fijn voor zijn doel; het vervagen van je oogschaduwlijnen en het blenden van de kleuren zodat ze mooi in elkaar overlopen.

3700 Brow Liner

Fijn kwastje, zo eentje had ik al. Ik ben nu in een fase dat ik een wenkbrauwpotlood gebruik, dus ik gebruik ‘m niet, maar deze doet zijn werk zeker goed.

3300 Wing Liner

Nog een kwastje dat ik op dit moment niet gebruik. Geschikt voor het aanbrengen van een winged eyeliner, maar daarmee heb ik nog niet veel succes gehad door mijn overhangende oogleden. Misschien moet ik maar weer eens gaan oefenen? 😉

Deze kwasten van kortbij:

Review Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Duurzaamheid

Ik heb de kwasten natuurlijk nog niet zo lang, maar ik heb ze wel al een aantal keren gewassen. Ze houden zich goed, alleen de Big Powder heeft een paar haren verloren tijdens het wassen. De zachte kwasten zoals de Soft Blender en de Conceal Buffer laat ik opdrogen in een brush guard (lees de review).

Prijs

De set kost € 29,99 en je kunt ‘m bestellen bij Boozyshop.nl. Dat is 3 euro per kwast, zeker niet duur als je de meeste kwasten ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Mijn mening

Het is een fijne set, voor een fijne prijs. Ik ben helemaal gek van de kleur roségoud en alhoewel de ferrules niet echt uitzien als roségoud, vind ik de set toch erg mooi. Op de site staat ze nu afgeprijsd van € 59,39 voor € 29,99, maar ik heb ze nog niet voor die hogere prijs op de site gezien. Misschien een marketingtruc? Anyway, als je op zoek bent naar een niet-zo-standaard kwastenset zal ik je de Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set zeker aanraden.

Heb jij nog zo’n set kwasten nodig?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!